Ekstra Bladet

’Jeg ser blod - jeg ser bare den ene pige, der råber og skriger’

25-ÅRIG ERKENDER UAGTSOMT MANDDRAB: Linsey Malia og Leah Bell blev slået ihjel, da en vandscoote­r torpedered­e deres udlejnings­båd

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Den 25-årige tiltalte (i midten), der her ses ved anholdelse­n, erkendte i går uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder, men han naegter, at han kørte hurtigt og hasarderet . Indsat er nogle af Ekstra Bladets artikler om sagen. Fødderne hoppede nervøst op og ned på den 25-årige tiltalte, og hans stemme blev ulden, før han brød sammen i gråd, da han genkaldte sig de frygtelige sekunder, hvor hans vandscoote­r torpedered­e den udlejnings­båd med syv passagerer i Københavns Havn, som Linsey Malia og Leah Bell sad i.

Mistede kontrollen

Forinden havde han via sin forsvarer, Jane Ranum, erkendt uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder, ved at han mistede kontrollen over sin vandscoote­r 6. maj i år omkring klokken 19.40 og ramte de to unge kvinder, ligesom han erkender, at han flygtede

fra stedet efter ulykken

Anklagemyn­digheden mener, at han har kørt hasarderet og med for høj fart, ligesom også syv andre er tiltalt for at have kørt hurtigt og hasarderet på vandscoote­re i havnen og flygtet fra stedet. Det naegter de alle.

Død på stedet

Begge unge kvinder fik svaere hjernelaes­ioner ved påkørslen, der på mest tragisk vis afbrød en ellers hyggelig tur på vandet. Linsey Malia døde på stedet, mens Leah Bell afgik ved døden samme nat.

Den 25-årige danske tiltalte har mørkt fuldskaeg og mørkt hår, der er bølget og lidt krøllet i nakken. Han er iklaedt en sort trøje af maerket Emporio Armani, aflange

firkantede briller, cowboybuks­er og grønne Nikesko med hvid sål.

Går så hurtigt

Han afviser, at han har lavet tricks på vandscoote­ren og vaeret i kontakt med pigerne på udlejnings­båden, for han havde sin egen kaereste bag på vandscoote­ren. Hun blev kastet af ved sammenstød­et.

– Det må vaere en bølge. Jeg har ikke sejlet bevidst hen mod en båd, sagde han om årsagen til kollisione­n.

Han forklarede, at vandscoote­ren røg op i luften ved sammenstød­et.

– Det er gået så hurtigt, så det er det, jeg husker. Jeg kan ikke huske, hvad der sker, forklarede han.

På anklageren­s spørgsmål om, hvorvidt han kunne huske,

hvad han så, da han kiggede på udlejnings­båden bagefter, svarede han:

– Jeg ser blod. Jeg ser bare den ene pige, der råber og skriger.

Får medicin

– Jeg ved det ikke. Jeg går i panik.

Den 25-årige, der ikke var påvirket ved påkørslen, flygtede derefter fra stedet til

Brøndby Havn, hvor han selv gav sig til kende over for politiet og blev anholdt.

Han har tre tidligere domme for vold, saerlig farlig vold og senest for røveri, og hans fortid har vaeret afgørende for, at han har siddet varetaegts­faengslet, siden han blev faengslet i et grundlovsf­orhør dagen efter ulykken.

Indlagt i to måneder

Han fortalte i retten, at han har vaeret indlagt på Vestre Faengsels sygeafdeli­ng i to måneder efter sin anholdelse, og bekraefted­e, at han stadig får beroligend­e medicin i dag.

Der er afsat seks retsdage, og der ventes dom i sagen 4. januar.

Det må vaere en bølge. Jeg har ikke sejlet bevidst hen mod en båd

 ?? FOTO: MATHIAS ØGENDAHL ??
FOTO: MATHIAS ØGENDAHL

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark