Ekstra Bladet

Afsløret af video: Raesede gennem havnen

-

Uvidende om, at en katastrofe lurede, filmede en af passagerer­ne om bord på udlejnings­båden vandscoote­rne, der sejlede forbi i høj fart med skummet sprøjtende op om siderne taet på deres båd.

På videoen, der blev afspillet i retten i går, kan man høre de unge kvinder komme med højlydte, lidt forskraekk­ede hvin.

Flere videoer

I slutningen af videoen kan man se den 25-årige mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab på de to unge kvinder, på sin vandscoote­r i baggrunden af billedet.

Anklageren viste også flere andre videoer, der viste vandscoote­re i høj fart, der naermest brugte havnen som racerbane før dødsulykke­n.

Udbrød ’idioter’

’Idioter!’ kan man høre en mand udbryde på den ene optagelse, hvor man også kan se den tiltalte suse gennem billedet i fuld fart.

– Det er så der, jeg giver den gas, sagde den tiltalte som kommentar til videoen og tilføjede, at han ikke sejlede så hurtigt saerligt langt.

– Sejler du på noget tidspunkt senere lige så staerkt som det, spurgte anklageren.

– Nej. Måske da jeg stikker af fra stedet, det kan jeg ikke sige. Jeg kan slet ikke huske noget fra det, svarede han.

Ikke med vilje

Efter at have set videoerne fik den tiltalte igen tårer i øjnene.

– Jeg havde ikke til hensigt at slå nogen ihjel, sagde han og tilføjede til forsvarere­ns spørgsmål om, hvorvidt han var bange for at komme i faengsel:

– Jeg skal nok tage min straf for det, jeg har gjort. Jeg har stadig ikke gjort det med vilje, sagde han med gråd i stemmen.

Smil til medtiltalt­e

Da han kom tilbage på pladsen bag sin forsvarer, sad han dog i ivrig snak med et par af de medtiltalt­e med et smil på laeben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark