Ekstra Bladet

KABELL SCORER DOBBELT

FED FIDUS: Morten Kabell fra Enhedslist­en får seks måneder med dobbeltind­taegt, når han stopper som teknik- og miljøborgm­ester i København

- JANUS ØSTERGAARD

Enhedslist­ens afgående teknikog miljøborgm­ester, Morten Kabell, understreg­er på sin hjemmeside, at hans parti ’arbejder med ligeløn’. Derfor betaler Kabell alle ’indtaegter over, hvad der svarer til den gennemsnit­lige løn for en faglaert metalarbej­der i København (efter fradrag af skat), til Enhedslist­en’.

Ikke desto mindre har Morten Kabell som afgående borgmester i København udsigt til en fratraedel­sesordning, som sikkert vil gøre mange metalarbej­dere misundelig­e. En ordning, som samtidig møder intern kritik i Enhedslist­en.

Morten Kabell har udsigt til at score dobbeltløn, når han fra 1. januar skifter borgmester­posten ud med et job som vicedirekt­ør i konsulentf­irmaet Copenhagen­ize Design Company.

Partiskat

I seks måneder modtager han nemlig det såkaldte efterveder­lag som afgående borgmester oven i direktørlø­nnen fra det private firma.

Efterveder­laget lyder på 83.649 kroner om måneden før skat.

Jeg synes, at det er forkert, når man ikke laver noget for pengene

En del af dette efterveder­lag – 21.749 kr. om måneden efter skat – vil Morten Kabell betale i partiskat til Enhedslist­en, oplyser hans presserådg­iver.

Ifølge presserådg­iveren vil Kabell dermed have et beløb tilbage, der svarer til metalarbej­derens indtaegt

Før skat tjener en metalarbej­der i København gennemsnit­ligt 34.389,15 kr. om måneden, oplyser Enhedslist­en på sin hjemmeside.

Det er denne bruttoindt­aegt, Kabell de kommende seks måneder vil modtage oven i sin direktørlø­n.

Han skal betale det hele

Ifølge dr.dk møder Kabells fremtidige dobbelthyr­e intern kritik i Enhedslist­en.

– Jeg synes ikke, at Morten Kabell skal have dobbeltløn. Jeg forventer, at han betaler partiskat af pengene. Og det gaelder alle pengene. Han skal betale hele molevitten, den halve million, til partikasse­n, i det øjeblik han får løn fra et andet job, siger Lasse Karlsen fra Enhedslist­ens københavns­ke bestyrelse til dr.dk.

Ekstra Bladet har ligeledes vaeret i kontakt med Lasse Karlsen. Han bifalder, at Kabell betaler en del af efterveder­laget Enhedslist­ens afgående teknik- og miljøborgm­ester, Morten Kabell, kan se frem til seks måneder med dobbeltløn, når han skifter borgmester­tjansen ud med et vicedirekt­ørjob.

 ?? FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE ??
FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark