Ekstra Bladet

Erstatning Forgreb sig på fire piger

- PERNILLE CHRISTENSE­N I går blev hun Anklagerne pc@eb.dk Joy Oriakhi Skovgaard

Joy Oriakhi skal i alt betale 110.000 kroner i erstatning til de fire piger. Joy Oriakhi Skovgaard blev i går i Københavns Byret blevet idømt en straf på fire år og seks måneders faengsel for overgreb på fire piger. Samtidig blev den 35-årige kvindelige danselaere­r frakendt retten til at forestå eller deltage i undervisni­ng af børn og unge under 18 år. Desuden må hun ikke have besøg i sit hjem af børn under 18 år eller have børn under 18 år boende.

Straffen i den såkaldte danselaere­r-sag blev udmålt i går, efter retten tilbage i september fandt den 35-årige skyldig i sagen.

Straffen er først blevet udmålt nu, da man har ventet på en mentalunde­rsøgelse af hende.

Joy Oriakhi Skovgaard, der har medvirket i talentshow­s på både Danmarks Radio og TV2, har siddet varetaegts­faengslet siden februar måned, og hun var ikke til stede i retten, da straffen for hendes overgreb mod de fire piger blev udmålt.

Plejemor for offer

To af pigerne var under 15 år, da overgreben­e startede, og den dømte var ydermere plejemor for den en af pigerne.

Den 35-årige kvinde har erkendt, at hun har haft et forhold til de fire piger, men hvordan forholdene begyndte, og hvor gamle pigerne var, da hun var seksuelt sammen med dem, har vaeret sagens omdrejning­spunkt.

I sin procedure kraevede anklager Anders Andreasen, at Joy Oriakhi Skovgaard skulle idømmes en straf på mellem seks og syv års faengsel for raekken af overgreb, der har stået på i en periode på fem år.

Samtidig kraevende han, at danselaere­ren skulle frakendes retten til at drive danseskole, og at hun skulle vaere omfattet af besøg- og boligforbu­d af personer under 18 år.

– Der er talte om virkelig mange kraenkelse­r i denne sag, og der er en saerdeles høj risiko for, at der vil ske gentagelse­r, lød hans argument.

Anders Andreasen kaldte det for en skaerpende omstaendig­hed, at overgreben­e mod pigerne var planlagte. Han argumenter­ede for, at den 35-årige har udnyttet sin psykiske og fysiske overlegenh­ed, samt at hun udnyttede pigernes ønske om avancement på hendes danseskole, hvor de var elever.

Trøst og tilfredsst­illelse

– Hun brugte samme fremgangsm­åde.

– Først blev pigerne hjaelpere på hendes danseskole, så kunne de avancere til at blive danselaere­rindens personlige assistent. Det indebar at trøste og tilfredsst­ille hende, sagde anklageren, der også kaldte det skaerpende, at den 35-årige var plejemor for den ene af de fire piger.

– Det er en grov sag om overgreb, og det skal afspejle sig i straffen, sagde Anders Andreasen.

Danselaere­rens forsvarsad­vokat, Caroline Døssing Normann, mente ikke, at straffen skulle udmåles til mere end to års faengsel.

Med henvisning til, at Joy Oriakhi Skovgaard tidligere i retten har fortalt, at hun selv blev misbrugt, fra hun var fire, til hun var 14 år, kaldte advokaten sagen for tragisk for alle.

deltog i 2010 i DR-programmet 'Talent 2010'. I 2015 var hun leder af dansetrupp­en Joy Soldiers, der deltog i 'Danmark har talent' på TV2.

idømt fire år og seks måneder faengsel for overgreb på fire piger. Hun var tiltalt for i alt otte forhold.

– Også for min klient. Det kan en straf ikke lave om på. Forbrydels­er er altid forfaerdel­ige. Det giver sig selv, sagde forsvarsad­vokaten.

Den dømte danselaere­r sidder varetaegts­faengslet i Vestre Faengsel, og før hun har fået forelagt sin straf, kan hun og hendes forsvar ikke tage stilling til, om straffen modtages eller ankes.

pige boede hos Joy Oriakhi. Det var Københavns Kommune, der anbragte pigen hos danselaere­ren.

har erkendt, at hun har haft et forhold til de fire piger, men ikke, at de var under 15 år, da deres intime relationer startede.

Der er talte om virkelig mange kraenkelse­r i denne sag

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ??
FOTO: ALL OVER PRESS FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark