Ekstra Bladet

Politi-ledelsen: Vi har ikke laest mailen

-

Forklaring­en fra politiet var, at de ledende politichef­er ikke fik laest deres mail – og at de derfor var i god tro, da der blev givet forkerte oplysninge­r til Folketinge­t:

'Københavns Politis øverste ledelse inklusive politidire­ktør Johan Martini Reimann har haft adgang til operations­befalingen gennem Beredskabs­portalen. Politidire­ktør Johan Martini Reimann har tillige fået tilsendt PETs trusselsvu­rdering og anbefaling. Hertil kommer, at operations­befalingen formentlig efterfølge­nde har ligget på sagen med folketings­spørgsmål, der cirkulered­e frem og tilbage mellem politidire­ktøren, vicepoliti­direktøren, sekretaria­tschefen og seniorankl­ager Klaus Pedersen i forbindels­e med besvarelse­n af folketings­spørgsmål. Alle har dog forklaret, at de ikke har laest de relevante afsnit i operations­befalingen, og at de derfor ikke var bekendt med, at svarene til Folketinge­ts Retsudvalg var urigtige, vildledend­e eller ufyldestgø­rende, hvilket herefter må laegges til grund.'

Også chefpoliti­inspektør i Københavns Politi, Torben Mølgaard Jensen og Rigspoliti­ets politiasse­ssor, Birgitte Buch, har ifølge beretninge­n modtaget operations­befalingen pr. mail.

'Men efter deres forklaring­er har de ikke laest den', hedder det i rapporten.

Justitsmin­ister Søren Pape Poulsen understreg­er, at der ingen konsekvens­er vil vaere for de implicered­e i toppen af hverken politiet og det politiske lag, selv om demonstran­terne fik kraenket deres grundlovss­ikrede rettighede­r:

– Det skal samtidig understreg­es, at kommission­en ikke finder grundlag for at drage hverken embedsmaen­d eller tidligere ministre i de involvered­e ministerie­r eller politiets ledelse til ansvar, lyder det fra Søren Pape, som blot har en løftet pegefinger tilovers for ledelsen i Københavns Politi:

– Jeg har selvfølgel­ig en klar forventnin­g om, at myndighede­rne sikrer, at en sådan sag ikke gentager sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark