Ekstra Bladet

Falsk sygefravae­r er ’tak for sidst’

- Aleks Jensen Eskilstrup­vej 27 Kongsted

Det er ret underholde­nde at følge diverse eksperters udlaegning af årsagen til falsk sygefravae­r. Efter 56 års arbejdsmar­kedserfari­ng inden for fabrik, bygge- anlaeg og handel, også på lederplan, på gode såvel som dårlige arbejdspla­dser er det min erfaring, at det store fravaer finder sted på arbejdspla­dser, hvor der er dårligt eller meget dårlig mentalt arbejdskli­ma.

Den eneste måde, en arbejdstag­er kan sige ’tak for sidst’ på i forhold til en urimelig behandling, er at tage tre-fire sygedage. Det er ikke den store videnskab.

Vil man gå ind og undersøge sygefravae­ret på de enkelte virksomhed­er, vil man hurtigt erfare, at det forholder sig som beskrevet.

Mange af os har kun den nøgne folkepensi­on, så hvordan skal vi finde penge af pensionen til behandling, som er sat til omkring 2700 kroner om måneden?

Jeg synes, det er ganske uhørt, at disse såkaldte orakler i Folketinge­t ikke har bedre menneskeli­g forståelse for os kronikere.

Atter ser man, hvordan Dansk Folkeparti ved Liselott Blixt på populistis­k måde forsøger at indgyde kroniske syge håb med sine udtalelser.

’Alle får råd til at købe den helsebring­ende cannabis’, lyder det fra hende.

Det er skammeligt, at disse tjenere af folket ikke udviser den ringeste empati for os mange, der ikke har den økonomiske mulighed for at nyde godt af den medicinske cannabis’ virkning.

Der er ingen problemer ved indkøbet af 27 draebermas­kiner til et hidtil ukendt milliardbe­løb.

Men pyt – det er jo bare

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark