Ekstra Bladet

Ukristelig julehjaelp

- Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

Under overskrift­en ’Tak, Danmark’ i EB forleden flød opinions-redaktør Mads Kastrup over af taknemligh­ed til de danskere, der har bidraget til de 12,5 millioner, som nu skal bruges til julehjaelp­spakker til mindrebemi­dlede familier. Og dem er der jo en del af.

Nu hører vi, at også mange muslimske/ikke-kristne familier melder sig som vaerdigt traengende og får udleveret julepakker. Det er der nogle, undertegne­de medregnet, der finder forkert. Os kan den gode Kastrup ikke lide, så vi får et spark bagi i hans artikel, for vi er da nogle vaerre egoister, der ikke taenker på andre og mangler naestekaer­lighed. Den tanke har Kastrup måske ikke taenkt helt til ende, for vi taler altså om hjaelp til at fejre jul for kristne familier, der ellers ikke har råd til den luksus.

Ikke om muslimer, der ikke Odd Høyholm finder det ikke rimeligt, at muslimer og andre ikke-kristne får del i julens hjaelpepak­ker. fejrer jul. Har Kastrup taenkt på, at hver gang en pakke går til ikke-julefejren­de ikke-kristne, er der en dansk, kristen vaerdigt traengende, der ikke får?

Jeg tror nok, at majoritete­n af danske bidrags-ydere vil foretraekk­e, at deres penge går derhen, hvortil de er ment. Er der muslimske familier, der traenger til økonomisk hjaelp, må de kunne hjaelpes via andre kanaler.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark