Ekstra Bladet

Tilstår mord på 19-årige Maria

Mord- og voldtaegts­ag ved ungdomsdom­stol i Tyskland vaekker opsigt – tiltaltes egen far afslører hans rigtige alder

- PRIVATFOTO js@eb.dk

Morderen har erkendt i retten, at da han traf Maria Ladenburge­r på gaden og så, hvor smuk hun var, ville han have sex med hende. Khavari greb hende og holdt hende for munden.

Efter voldtaegte­n kvalte han hende med et tørklaede, og smed den 19-årige bevidstløs i floden Dreisam til druknedøde­n. Hendes lig blev fundet i floden af en jogger om morgenen.

Under retssagen er vist en videooverv­ågning fra en sporvogn i Freiburg, hvor Hussein Khavari kort før voldtaegte­n forulemper to kvinder seksuelt.

Hussein Khavari blev identifice­ret via videooverv­ågningen, og dna fra et hår og fra det sorte tørklaede, som den 19-årige blev kvalt med, bandt flygtninge­n til mordet på Maria Ladenburge­r.

Genkendt på gaden

Han blev arresteret 3. december sidste år, da en politipatr­ulje genkendte ham på gaden fra billederne fra video-overvågnin­gen.

Maria Ladenburge­r var datter af en højtståend­e EUembedsma­nd, dr. Clemens Ladenburge­r, en juridisk seniorrådg­iver for EU-Kommission­en, der brugte sin fritid på at hjaelpe flygtninge og migranter i Freiburg.

Mordet på Maria Ladenburge­r skabte nyt had til og frygt for den million flygtninge, der er strømmet ind i Tyskland under Angela Merkels ’åben dør-politik’.

 ?? FOTO: AP ?? Hun var smuk
FOTO: AP Hun var smuk
 ?? PRIVATFOTO ?? Hussein Khavari har tilstået voldtaegte­n og mordet på Maria Ladenburge­r, men lyver ifølge sin egen far om sin alder.
PRIVATFOTO Hussein Khavari har tilstået voldtaegte­n og mordet på Maria Ladenburge­r, men lyver ifølge sin egen far om sin alder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark