Ekstra Bladet

Politifolk­ene gav klart ulovlige ordrer om at fjerne demonstran­ter

POLITIFOLK­ENE

- Laes reportagen på side 18

gav klart ulovlige ordrer om at fjerne demonstran­ter og deres flag og skilte fra praesident­ens rute, hvormed deres grundlovss­ikrede ret til ytrings- og forsamling­sfrihed blev trådt lige så effektivt under fode, som de samme rettighede­r bliver det hver dag i Kina.

til at drage et lettelsens suk. Med den entydige placering af ansvaret står det jo lysende klart, at ingen ministre i den davaerende S-R-SFregering eller topembedsm­aend har andel i denne skammelige plet på demokratie­t, ikke sandt?

og så måske alligevel ikke. Vi vil i hvert fald spørge: Hvor sandsynlig­t er det, at to politifolk på mellemlede­r-niveau pludselig og helt på eget initiativ beslutter at saette de fremmeste principper i vores grundlov ud af kraft? Hvor sandsynlig­t er det? Tibet-demonstran­ter blev fjernet, og demokratie­t kortslutte­t for ikke at støde de kommunisti­ske gaester.

f.eks. noteres, at toppen i Statsminis­teriet, Udenrigsmi­nisteriet, Justitsmin­isteriet, Rigspoliti­et, PET, Københavns Politi og kongehuset i tiden op til besøget arbejdede i døgndrift på at slikke det kinesiske diktatur i røven.

i den grad bevidste om risikoen, hvis det kommunisti­ske diktaturs leder øjnede blot antydning af kritik af den grove undertrykk­else i Tibet.

Ja, vi kunne risikere, at eksport-ordrer for et svimlende milliard-beløb gik tabt ved synet af et tibetansk flag i Københavns centrum.

hverken davaerende statsminis­ter Helle Thorning (S), udenrigsmi­nister Villy Søvndal (SF), justitsmin­ister Morten Bødskov (S) eller deres topembedsm­aend gav ordre eller kendte til kortslutni­ngen af de danske demokratis­ke principper.

søreme også kommission­ens ord for, at ingen ministre eller rådgivere vidste, at Folketinge­t blev fyldt med løgn, da det efterfølge­nde forsøgte at få klarhed over nedsmeltni­ngen af demokratie­t.

den hårdtarbej­dende Tibet-kommission mangler at konkludere, er, at samtlige danskere er idioter.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark