Ekstra Bladet

KEVIN KLAR TIL IKONISK LØB

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Forberedel­serne til 2018-saesonen i Formel 1 sender formentlig Kevin Magnussen på en afstikker til Florida og det ikoniske 24 timers-løb på Daytona Internatio­nal Speedway, som køres i sidste weekend i januar.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er den 25-årige dansker taet på at blive praesenter­et som den tredje Formel 1-kører, som deltager i langdistan­celøbet.

Går alt som planlagt, skal han konkurrere mod både McLarens Fernando Alonso og Williams’ Lance Stroll i prototype-klassen.

Blandt mange kunder i motorsport producerer Dallara chassiser til Haas F1 Team. Forbindels­en er skabt gennem Haas’ samarbejde med den italienske producent, så Kevin Magnussen kører for Action Express Racing, der også samarbejde­r med Dallara. i 2014 og 2015 og har Christian Fittipaldi – nevø til F1-legenden Emerson Fittipaldi – blandt sine kørere.

Ingen planer om Le Mans

Med beslutning­en kommer Kevin Magnussen for første gang til at dele asfalt i et løb med sin far.

Jan Magnussen kører 24timers-løbet i Daytona for Corvette i sportsvogn­sklassen for de profession­elle, GTLM. Danmarks mest vindende racerkører vandt løbet i sin klasse for første og eneste gang i 2015.

Sidste år vandt Porschekør­eren Michael Christense­n løbet i den lille sportsvogn­sklasse, GTD, hvor der er amatører blandt kørerne.

Som arbejdsløs racerkører i 2015 kørte Kevin Magnussen en test for Porsche i tyskernes LMP1-racer.

Prototyper­ne i USA minder i type om de racere, som benyttes i den store klasse i Le Mans og WEC-mesterskab­et (World Endurance Championsh­ip).

Mens Fernando Alonso højst sandsynlig­t også kører Le Mans, skulle Kevin Magnussen på nuvaerende tidspunkt ikke have planer om at deltage i det løb.

Første vintertest i Formel 1 køres fra 26. februar, så der er hul i kalenderen til andre udfordring­er. Haas F1 Team vil dog hverken be- eller afkraefte Ekstra Bladets oplysninge­r.

Med beslutning­en kommer Kevin Magnussen for første gang til at dele asfalt i et løb med sin far

 ??  ?? Action Express Racing blev sidste år nummer to i klassen på Daytona.
Action Express Racing blev sidste år nummer to i klassen på Daytona.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark