Ekstra Bladet

Saetter stort OL-mål for nyt stjernesku­d

- JONAS RYEFELT ANDERS FUNDER jry@eb.dk: af@eb.dk

To sølv og to bronzemeda­ljer gjorde Emilie Beckmann til den mest succesfuld­e dansker ved kortbane-EM i Royal Arena.

En storartet praestatio­n for den 20-årige butterflys­pecialist, men forhåbentl­ig stopper det ikke her. Selv var hun dog for meget i nuet til at drømme store drømme, men så er det godt, at andre kan se videre på den lange bane.

Landstraen­er Dean Boles har store forventnin­ger til hende, og han er ikke bange for at skrue forventnin­gerne op i forhold til OL i 2020.

– Emilie har haft et fantastisk EM. Det gode ved Emilie er, at hun virkelig har bygget sin selvtillid op med hendes svømning. Men hun har også udvist et stort lederskab i løbet af ugen.

– Traenerne har arbejdet meget med hendes styrke og teknik samt hendes arbejde under vandet. Hun bygger hele tiden på, og hun er i ab- solut verdenskla­sse. Tre år fra ny ved OL i Tokyo skal hun nok ende op i en finale, det er helt sikkert vores mål, siger canadieren.

Overordnet set var det også en tilfreds landstraen­er.

– Vores flotte medaljer, kom ikke let her i København. Der var stor kamp om at komme på podiet. Vi havde en målsaetnin­g om seks medaljer, vi fik syv. Vi havde et mål om ti finaler, vi endte op med 14. Så vi har virkelig vist lovende takter for dansk svømning.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Landstraen­er Dean Boles har store forventnin­ger til Emilie Beckmann.
FOTO: JENS DRESLING Landstraen­er Dean Boles har store forventnin­ger til Emilie Beckmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark