Ekstra Bladet

DYB STRID OM FODBOLDCEN­TER

I SKARPT AN OB pressede på for at få bygget et nationalt fodboldcen­ter i Odense med eller uden DBU siger tidligere U21-landstraen­er Keld Bordinggaa­rd, der er idémand til centret

- MADS GLENN WEHLAST KLAUS EGELUND mgw@eb.dk; ege@eb.dk

Omgås OB-ledelsen sandheden lemfaeldig­t, når det handler om klubbens rolle i National Football Center Denmark (NFCD)?

Det kunne tyde på det, hvis man spørger idémanden bag hele projektet, Keld Bordinggaa­rd.

Den tidligere assisteren­de landstraen­er og U21-landstraen­er kender alt til planerne om et nationalt fodboldcen­ter. Han fik idéen i 2013.

De følgende år og frem til slutningen af 2016 kørte han et taet parløb med Syddansk Universite­t i bestraebel­serne på at etablere et samlingsst­ed for dansk topfodbold.

Siden blev Keld Bordinggaa­rd kørt ud på et sidespor og fuldstaend­ig koblet af projektet.

Genkender ikke påstanden

I dag afviser Keld Bordinggaa­rd total, at OB blot skulle have spillet en passiv rolle, som det ellers bliver fremlagt på klubbens hjemmeside. Her står der:

’I forbindels­e med SDU’s tanker om etablering­en af centret blev OB i en periode for mere end et år siden inviteret til at deltage i møder på SDU, fordi der var behov for flere samarbejds­partnere, der kunne vaere med til at sikre en del af de økonomiske forhold omkring projektet. Her så det nationale fodboldcen­ter OB som en samarbejds­partner, der kunne bidrage med indtaegter til den daglige drift, hvis OB lejede sig ind i centrets facilitete­r,’ skriver klubben.

Den fynske storklub lagde et langt forsvarssk­rift på klubbens hjemmeside, fordi Ekstra Bladet fredag skrev, at OB havde forsøgt at ’kuppe sig’ til en plads i fodboldcen­tret.

OB mener, at ’Ekstra Bladets artikel på alle punkter er misvisende og en fejlagtig gengivelse af omstaendig­hederne’.

Keld Bordinggaa­rd er ikke enig:

– Jeg kan slet ikke genkende OB’s udlaegning af sagen. Det, Ekstra Bladet fremlagde, er fuldstaend­ig korrekt. Alle fremlagte mails fra sagen om NFCD taler deres klare, tydelige sprog, konstatere­r han.

– OB pressede på for at få bygget centret med eller uden DBU. OB inviterede også til mødet.

Det bekraefter Jørgen Povlsen (institutle­der og lektor ved Syddansk Universite­t, red.) også i en mail, fastslår Keld Bordinggaa­rd.

Holder sig til sandheden

Keld Bordinggaa­rd uddyber:

– De e-mails, der ligger i sagen, er praecis sådan, jeg husker hele fremstilli­ngen om OB’s rolle i sagen. Jeg har ingen intentione­r om at udstille nogen i den her sag, men jeg er naturligvi­s nødt til at bekraefte sandheden, siger han.

Ekstra Bladet har haft adgang til en lang raekke dokumenter, der viser, at Keld Bordinggar­d har lavet et grundigt hjemmearbe­jde. OB og sportsdire­ktør Jesper Hansen er en meget aktiv part i bestraebel­serne på at få en rolle i forbindels­e med opførelsen af NFCD.

13. maj 2016 skriver lektor ved SDU Jørgen Povlsen i en mail til Keld Bordinggaa­rd:

’Blev ringet op af Jesper Hansen (sportsdire­ktør i OB, red.) i dag. De presser på, men OB må afvente, at de øvrige interessen­ter falder på plads. Men de presser rektor (Henrik Dam, Syddansk Universite­t, red.), tror jeg.’

Samme dag er OB’s sportsdire­ktør, Jesper Hansen, også den udfarende i bestraebel­serne på at presse på for at få fynboerne til at spille en rolle i centret.

Her skriver han i en mail til Jørgen Clausen (saerlig rådgiver for SDU), Jørgen Povlsen og Thomas Christense­n (naestforma­nd for OB og formand for Divisionsf­oreningen):

’På foranledni­ng af Niels Thorborg (storaktion­aer og formand for OB, red.) vil jeg gerne invitere jer til møde tirsdag 24. maj kl. 9.00 – gerne ude på SDU. Agenda for mødet er at få afklaret, hvordan vi får DBU til at traeffe beslutning, og efterfølge­nde om vi kan komme i gang med byggeriet af et fodboldcen­ter med eller uden DBU med flere, således, at vi kan få en afklaring i løbet af juni.’

Skeptisk fra starten

OB signaler altså, at klubben ikke taenker så meget på, hvorvidt DBU kommer til at spille en rolle i det kommende nationale fodboldcen­ter. Fynboerne er kun interesser­ede i at få en afklaring på egne muligheder.

Keld Bordinggaa­rd har fra begyndelse­n vaeret skeptisk over, at OB måske skulle tilknyttes projektet. Samme holdning har SDU-lektor Jørgen Povlsen haft, fordi det kunne påvirke relationen til DBU.

Bordinggaa­rds grundtanke gennem hele forløbet har vaeret at lave et nationalt fodboldcen­ter, hvor hele eliten kan samles.

Jeg kan slet ikke genkende OB’s udlaegning af sagen. Det, Ekstra Bladet fremlagde, er fuldstaend­ig korrekt

 ?? Tidligere saerlig rådgiver for Syddansk Universite­t ??
Tidligere saerlig rådgiver for Syddansk Universite­t
 ??  ?? Mailen her afslører, at Jesper Hansen, sportsdire­ktør i OB, er den aktive og udfarende part i sagen. Som det fremgår, indkalder han til møde for at få afklaret, hvorvidt OB kan få en rolle i forbindels­e med opførelsen af det nationale fodboldcen­ter i...
Mailen her afslører, at Jesper Hansen, sportsdire­ktør i OB, er den aktive og udfarende part i sagen. Som det fremgår, indkalder han til møde for at få afklaret, hvorvidt OB kan få en rolle i forbindels­e med opførelsen af det nationale fodboldcen­ter i...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark