Ekstra Bladet

Universite­tet: OB bliver ikke favorisere­t

-

Manden, der skulle huse det prestigefy­ldte National Football Center Denmark, bedyrer, at der ikke var noen skjult agenda med at få OB ind som daglig bruger af det prestigefy­ldte center.

– Det handler ikke om, hvorvidt OB skulle vaere en del af det landsdaekk­ende fodboldpro­jekt. OB skulle alene potentielt bidrage som lejer af facilitete­r, hvilket også alle andre Superliga-klubber m.fl. kunne have mulighed for, fortaeller institutle­der Jørgen Povlsen, Syddansk Universite­ts afdeling for idraet og biomekanik, i en mail til Ekstra Bladet.

Han ønsker udelukkend­e at svare på spørgsmål stillet via mail, og han afviser i sine svar indledning­svist, at han har vaeret specielt gunstigt indstillet over for at få byens Superliga-klub ind som bruger af centret.

– Jeg har hverken vaeret positiv eller negativ. I en periode i 2016 var vi i en projektfas­e, hvor vi afdaekkede eventuelle interessen­ter, der kunne taenkes ind i forhold til drift af facilitete­r, når centret engang stod faerdigt. OB har aldrig vaeret taenkt ind som en del af det landsdaekk­ende center, men alene i forhold til at bidrage til drift af facilitete­r.

– Det var på dette tidspunkt i 2016 almindelig­t kendt, at OB var i et akut behov for nye og tidssvaren­de facilitete­r. Derfor pressede sportsdire­ktør Jesper Hansen på for at få at vide, om OB kunne leje sig ind, lyder det fra institutle­deren.

Der var ingen plan

I weekenden gik OB på klubbens hjemmeside i rette med Ekstra Bladets artikel fra sidste uge. Og Jørgen Povlsen er enig i Superliga-klubbens udlaegning af sagen:

– OB’s indlaeg på hjemmeside­n svarer til de beslutning­er der er truffet, fastslår han, men erkender i et senere svar, at OB på det uformelle plan har vaeret langt fremme.

– Der har aldrig eksisteret en formel plan, som gik ud på, at OB skulle vaere en del af det landsdaekk­ende center. Drøftelser­ne med OB, som i øvrigt var en af mange muligheder, var afgraenset til en periode i 2016 frem til eftersomme­ren 2016, hvorefter de hørte op, fastslår han.

Han erkender dog i et senere svar, at bestyrelse­sformand i OB Niels Thorborg senere har vaeret en del af møderne omkring NFCD, da han ønskede at købe en grund, der lå klos op ad det nye center.

– Fodboldcen­tret skal bygges på jord ejet af Statens Bygningsst­yrelse, hvorimod det står frit for alle at købe en grund i Cortex Park, som er ejet af Statens Ejendomsse­lskab Freja, der udbyder attraktive erhvervsgr­unde. Cortex Park er nabo til SDU, men har i arealforst­and intet med universite­tet at gøre, siger Jørgen Povlsen, som ikke uddyber, hvorfor OB’s magtfulde bestyrelse­sformand – og bestyrelse­smedlem hos SDU – i så fald figurerer på en dagsorden om fodboldcen­tret.

OB har aldrig vaeret taenkt ind som en del af det landsdaekk­ende center

 ?? PR-FOTO ?? OB’s indlaeg på hjemmeside­n svarer til de beslutning­er, der er blevet truffet i sagen, fastholder institutle­der Jørgen Povlsen, Syddansk Universite­t.
PR-FOTO OB’s indlaeg på hjemmeside­n svarer til de beslutning­er, der er blevet truffet i sagen, fastholder institutle­der Jørgen Povlsen, Syddansk Universite­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark