Ekstra Bladet

Viste klar interesse VILLE KØBE GRUND VED OMSTRIDT CENTER

- MADS GLENN WEHLAST KLAUS EGELUND mgw@eb.dk; ege@eb.dk

OB’s ledelse påstår, at klubben trak sig fra planerne om at spille en aktiv rolle i opførelsen af National Football Center Denmark (NFCD) tilbage i 2016.

I den lange forsvarsta­le på OB’s hjemmeside skriver klubben, at den allerede dengang vurderede, at det ikke tjente noget formål at tage imod flere mødeinvita­tioner fra det nationale fodboldcen­ter.

Dokumenter beviser til gengaeld, at OB’s formand, Niels Thorborg, spillede en meget aktiv i forhold til NFCD også efter 2016.

Tydelig dokumentat­ion

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af dokumenter, der viser, at storaktion­aeren Thorborg i 2017 arbejdede meget ihaerdigt med planer om, at det fynske flagskib tilsynelad­ende skal spille en stor rolle i forbindels­e med OB’s formand og storaktion­aer, Niels Thorborg, spillede en meget aktiv rolle i relation til NFCD også efter 2016, viser blandt andet en dagsorden, som Ekstra Bladets er i besiddelse af. det nationale fodboldcen­ter. På et møde 27. marts 2017 mødes Syddansk Universite­t med Bygningsst­yrelsen. Hovedpunkt­et for mødet er: National Football Center Denmark.

Ekstra Bladet er i besiddelse af mødeindkal­delsen og dagsordene­n for mødet.

På dagsordene­ns punkt 3 handler det om Bygningsst­yrelsen holdning til at saelge jord til NFCD. Og punkt 3.B handler om Bygningsst­yrelsens holdning til at saelge en grund ved siden af NFCD til Niels Thorborg.

Niels Thorborg påtaenker altså at købe en grund i umiddelbar tilknytnin­g til NFCD, hvilket tydeligt fremgår af dokumenter­ne. Siden marts i år er OB’s rolle i projektet dog ukendt.

Kender ikke planerne

OB’s sportsdire­ktør, Jesper Hansen, afviser at kende noget til, at fynboerne spillede en aktiv rolle i forhold til det nationale fodboldcen­ter i marts i år, selv om klubbens formand er aktiv i projektet.

– Jeg kan med sikkerhed sige, jeg ikke har vaeret involveret i de planer i 2017. OB er ikke en del af det projekt. Mig bekendt har Thorborgs involverin­g i den grund intet med OB at gøre, siger Jesper Hansen.

– Hvorfor skal OB’s formand købe en grund ved siden af et nationalt fodboldcen­ter, hvis ikke OB har noget at gøre med planerne?

– Jeg kan bare konstatere, jeg intet kendskab har til de planer. Jeg er sportsdire­ktør, og hvis OB skulle vaere involveret i planer i forbindels­e med NFCD, ville jeg vide det.

Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg ikke har vaeret involveret i de planer i 2017

27. marts 2017 har OB tilsynelad­ende stadig planer om at spille en rolle i forbindels­e med det nationale fodboldcen­ter i Odense. Det fremgår af dagsordene­n til et møde mellem Syddansk Universite­t og Bygningsst­yrelsen med overskrift­en ’Nationalt Football Center Denmark’. Under punkt 3B skal det diskuteres, om det er muligt at saelge en grund ved siden af anlaegget til OB’s storaktion­aer, Niels Thorborg.

 ?? FOTO: NICOLAI BRIX ??
FOTO: NICOLAI BRIX
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark