Ekstra Bladet

Uvaerdigt cirkus er mit ansvar

-

Liberal Alliance er ikke som de andre. Det har parties leder Anders Samuelsen haevdet igen og igen, når han har stillet ultimative krav om store skattelett­elser. Senest for at stemme for regeringen­s egen finanslov.

I aftes faldt han ned som et lam med ministerbi­l.

På et solopresse­møde erkendte han, at partierne i blå blok har forvandlet dansk politik til et uvaerdigt cirkus.

– Det cirkus har mange faedre. Men jeg påtager mig gerne min del af ansvaret, lød det fra Samuelsen, der nu håber, at Dansk Folkeparti går med til en skatterefo­rm til naeste år.

Samuelsens skatte-retraete

– Vi gik på kompromis undervejs, ikke bare en gang, eller to gange, eller tre gange, men mange gange. Vi har kaempet for en skatterefo­rm i årevis i Liberal Alliance. Muligheden for, at vi kan vaere taet på en aftale om kort tid, står højere for mig end frygten for hån, spot og latterligg­ørelse, lød det fra Samuelsen.

LA-lederen kunne dog ikke dy sig for at komme med endnu en trussel om at vaelte regeringen.

– En regering skal ikke sidde for enhver pris. Det er ikke nogen skam at spørge vaelgerne. Omvendt skal stregen i sandet ikke traekkes, før alle muligheder er brugt, sagde han og lancerede en ny LA-strategi:

– Nu vil jeg lade den omvendte proces gøre sig gaeldende fremover. Den som ikke inkluderer deadlines eller ultimative krav. Det er ingen skam at kravle op i trae og kravle ned igen, hvis man kommer ned med noget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark