Ekstra Bladet

Slog, skød og stak hustru og tre børn ihjel

- JAN SØGAARD LINETTE JESPERSEN js@eb.dk; linette@eb.dk ROSKILDE: RANDERS: ODENSE: FARUM: AALBORG: AARHUS:

En mor og hendes tre børn blev draebt med tre pistolskud og 85 knivstik, da en 38årig far gik amok i familiens lejlighed på Kobbelvaen­get i Brønshøj 11. april.

De første politifolk på stedet blev mødt af et frygteligt syn med fire maltrakter­ede lig, fordi den 38-årige – der tilstod drabene efter anholdelse­n – brugte en pistol, en saks, fem knive og en metalcylin­der til at udrydde hele sin familie, der var fra Afghanista­n.

Formodes sindssyg

Det fremgår af anklageskr­iftet mod den 38-årige familiefar, der til februar stilles for Retten på Frederiksb­erg tiltalt for det firedobbel­te drab. I grundlovsf­orhøret erkendte den 38-årige, at han begik de fire drab, men kom ikke med en forklaring på motivet, som stadig er uklart.

– Han har forklaret så meget, han kunne, men han har det ikke godt. Jeg tror ikke, han selv ved, hvorfor han gjorde det, siger den 38-åriges forsvarer, Asser Lyngs Gregersen. Her baeres et af de fire lig til rustvognen. Der blev brugt en pistol, en saks, flere knive og en metalcylin­der til at draebe familien, lyder tiltalen.

Den 38-årige er blevet mentalunde­rsøgt, men Retslaeger­ådet er endnu ikke kommet med en udtalelse.

Derfor ved anklagemyn­digheden endnu ikke, om der vil blive nedlagt påstand om en almindelig straf eller dom til psykiatris­k anbringels­e. Manden har siden anholdelse­n siddet varetaegts­faengslet i surrogat på en psykiatris­k afdeling.

– Jeg tror, han var sindssyg i gerningsøj­eblikket, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at han bliver dømt til anbringels­e, siger forsvarere­n.

Sagens anklager, Stine Winther, siger, at den 38-årige er kommet med en forklaring til politiet, men at den ikke anses som så fyldestgør­ende, at sagen kan køre som en tilståelse­ssag. Hun vil ikke løfte sløret for et formodet motiv, før retssagen starter.

Brugte ombygget gaspistol

Ifølge tiltalen draebte den 38årige først sin hustru med flere slag med knyttede naever og en metalcylin­der, før han skød hende to gange med pistolen og stak og snittede hende seks gange i hovedet

og på kroppen.

Derefter draebte han sin 15-årige søn med 36 knivstik mod hovedet, halsen, nakken og kroppen, før han gav sin 13-årige søn 31 stik og snit mod halsen, nakken og kroppen.

Endelig draebte han sin treårige datter med et pistolskud og 12 knivstik. Drabene skete ved 7.30-tiden.

Pistolen var en ombygget gaspistol Ekol Agent, der skød med ni mm ammunition, som han havde købt af en ukendt person inden drabene sammen med 29 skarpe patroner.

Politiet fik en alarm om husspektak­ler, da der lød barnegråd, larm og råb fra familiens lejlighed, og betjentene blev mødt af et makabert og blodigt syn, da alle fire drab var udført, inden politiet nåede frem.

Under retssagen kraever politiet pistolen, patronerne, en saks, en metalcylin­der og fem knive beslaglagt. – Det er politiets opfattelse, at alle våben er benyttet ved drabene, siger anklager Stine Winther.

Bleg vinterhud fik formentlig tre maend til at bryde pengeautom­aten i et solcenter op for at bruge udbyttet til at betale for falske solstråler. En opmaerksom borger overvaered­e det, og en patrulje rykkede ud og tog gerningsma­endene med bukserne nede.

Familien til en 67-årig mand meldte manden savnet. Det viste sig, at han havde forvildet sig ud på motorvejen på gåben. Politiet fik samlet manden op, og han blev genforenet med sin familie.

Efter en laengere biljagt anholdt politiet to maend på 29 og 32, efter de havde kørt hasarderet rundt i byen. Begge var påvirket af narko og blev sigtet for narkokørse­l og for at bringe andres liv i fare. Det er siden lykkedes den 32-årige at stikke af fra politistat­ionen, og politiet leder nu efter ham.

En endnu ukendt mand havde udset sig en sort og hvid Opel Vectra, og i den forbindels­e var han brudt ind i bilen ved at knuse den lille siderude i førersiden. Forsøget på at starte bilen med en skruetraek­ker lykkedes dog ikke, og tyven slap derfor kun af sted med en bilradio, en bas og småmønter.

Da en 29-årig mand blev stoppet af politiet, som fandt både skunk og en foldekniv på ham, troede han, han kunne slippe af sted uden straf ved at udgive sig for at vaere en anden. Manden valgte at oplyse sin brors navn i stedet for sit eget, men det blev opdaget, og nu er han sigtet for overtraede­lse af både knivloven, besiddelse af euforisere­nde stoffer og for falsk anklage mod andre.

Julestemni­ngen har for alvor ramt den nordjyske storby, hvor politiet to steder natten til tirsdag måtte rykke ud, fordi højtidsfej­rende borgere spillede julemusik for fuld power. Begge steder var julefejrin­gen så vild, at politiet to gange måtte forbi festerne og bede de festende skrue ned og gå i seng.

Politiet opfordrer endnu en gang borgere til kun at benytte sig af lovlige taxaer. Det sker, efter at en 20-årig mand har fået stjålet sit dankort efter at have kørt med en pirattaxa. Kortet er siden blevet brugt til at haeve adskillige tusinde kroner.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark