Ekstra Bladet

VIKTORS VANVITTIGE JUL

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

En delegation af venner, familie og sponsorer til Viktor Axelsen – i alt 18 personer – havde taget turen fra Danmark til Dubai for at følge badminton-stjernens faerd ved saesonfina­lerne i sidste uge.

De hujede og råbte i hallen ugen igennem på hans vej mod triumfen søndag.

En middag søndag aften samt ti minutter i lufthavnen inden hjemrejsen mandag var alt, de så til Axelsen.

Ellers restituere­de og forberedte han sig mellem kampene, som en profession­el spiller bør gøre.

End ikke på hjemrejsen til Danmark, var der kommunikat­ion, fortaeller far og manager Henrik Axelsen til Ekstra Bladet.

– Viktor rejste selvfølgel­ig på business class, så han kunne sove.

Han havde fået en enkelt time natten efter finalen. Og vi andre rejste selvfølgel­ig på monkey class, fortaeller han.

Show-kamp i Kina

Men at tro, at der så går juleferie med and, flaesk og snaps i den for den 23-årige fynbo er at tage helt fejl. Naermere tvaertimod. For det når ikke at blive jul, før Viktor Axelsen sidder i en flyvemaski­ne igen.

23. december om morgenen rejser han til Kina for at spille en såkaldt show-kamp juledag mod den olympiske mester Chen Long. Allerede dagen efter, 26. december, rejser han til Indien for at deltage i den højt profilered­e og økonomisk indbringen­de Premier Badminton League.

Axelsen er en af flere danske stjerner, der optraeder i turneringe­n for et af de otte hold, der spiller alle mod alle frem til 11. januar, hvorefter de fire bedste spiller semifinale og finale de følgende dage.

En turnering, der foregår i fem indiske storbyer – spredt godt ud over det enorme land.

Mangler ’kun’ to ting

Når de kampe er overstået, går turen videre til Malaysia, hvor årets første Super Series-turnering, Malaysia Masters, afvikles 16.-21. januar i Kuala Lumpur. Ugen efter spilles Indonesia Masters 23.-28. januar i Jakarta.

Og for at det ikke skal vaere løgn, lukker og slukker Viktor med en omgang mere i Indien til India Open 30. januar-4. februar i Delhi.

Han traeder ind i de turneringe­r som topseedet, da han topper verdensran­glisten ret så suveraent efter finalesejr­en over Lee Chong Wei i Dubai.

Efter sejren talte Ekstra Bladet med TV2 Sports ekspertkom­mentator Jim Laugesen, der sagde, at Axelsen nu ’kun’ mangler to bedrifter i karrieren trods sin unge alder: All England og OL.

Mens OL stadig ligger to et halvt år ude i fremtiden, er der All England allerede til marts, og Viktor var selv klar i maelet, da selvsamme TV2 Sport fangede ham i lufthavnen i går.

– All England venter i marts som det naeste store mål. Så det har jeg mine øjne rettet mod, sagde han.

All England venter i marts som det naeste store mål. Så det har jeg mine øjne rettet mod

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark