Ekstra Bladet

Det lakker mod enden for Justesen

UFORUDSIGE­LIGE 2018:

-

flere point med endnu en ottendepla­ds i konstruktø­r-VM.

Midterfelt­et var taet i 2017, og kampen bliver intensiver­et i 2018.

Renault er i fremgang, McLaren får en mere kraftfuld motor, og Sauber bør med tidssvaren­de Ferrarimot­or og nye investerin­ger kunne blande sig i kampen om point.

Før 2017-saeson var ansaettels­en af Kevin Magnussen et middel mod formnedgan­g. Med ro på kørersiden fokuserer Haas til 2018 på optimering af teamet.

Planen er at udvikle raceren laengere og mere effektivt. Samtidigt skal nyansaette­lser – blandt andet fra Mercedes – sikre, at teamet ankommer mere velforbere­dt til hvert løb med en bedre forståelse af daek og den optimale opsaetning af bilen.

Faegtede i blinde

Hvor Haas i 2017 for ofte faegtede i blinde under traening uden helt at vide, hvad der virkede og hvorfor.

– Jeg håber, vi forbedrer vores bil, for vi startede udviklinge­n af 2018-bilen tidligt og stoppede med 2017-bilen. Efter 14 år på førstehold­et i Hobro stopper klubbens kamprekord­holder og anfører, Mads Justesen, karrieren efter indevaeren­de superligas­aeson. Det oplyser Hobro i en pressemedd­elelse. 34-årige Justesen har spillet for Hobro, siden Med de nye folk, der kommer ind, håber jeg, at vi ikke får så svaere fredage og lørdage, som tidligere, siger Günther Steiner i et laengere interview med Ekstra Bladet.

– Også at vi er bedre forberedt til banerne, hvilket også kommer af, at vi har to fulde klubben lå i Danmarksse­rien. I denne saeson har anføreren på grund af en skade ikke vaeret til rådighed siden august.

– Det er ikke en beslutning, der er taget over natten. Da jeg forlaenged­e min kontrakt i sommer, havde saesoner. I det mindste er det anden saeson med samme type bil.

– Med kørerne gør vi ikke noget, og det håber jeg hjaelper os. Forbedring­erne skal komme fra bilen, og hvordan vi kører race med den, siger teamchefen.

– I har modbevist en masse kritikere i jeres første og anden saeson. Når jeg kigger på, hvad der sker hos McLaren naeste år og selv hos Sauber, er der en risiko for, at I ryger en plads eller

naeste år. Fortael to bagud til mig, hvorfor jeg er galt på den?

– Fordi vi også forbedrer os. Jeg tror også, at vi er en jeg taenkt, at denne saeson skulle vaere min sidste. Jeg føler, det er det rigtige tidspunkt i forhold til, at klubben er inde i en god udvikling, og at jeg ikke kan aflevere Hobro i en bedre forfatning, siger Justesen. risiko for dem. At vi bliver bedre. McLaren, ja, de er et stort firma og burde ikke ligge, hvor de gør, men der endte de. Det er ikke min skyld, det er deres. De kan gøre det samme naeste år og ødelaegge det for dem selv.

– Som jeg altid siger; det handler ikke kun om, hvor god du selv er, det handler også om, hvor gode de andre er.

– Hvad du siger, kan ske, men det kan det modsatte også. Hvordan kan du modbevise, at vi ikke vinder to placeringe­r?

 ??  ?? Røde lygter– Jeg håber, vi forbedrer vores bil, for vi startede udviklinge­n af 2018-bilen tidligt og stoppede med 2017-bilen, fortaeller Günther Steiner. Her ses en en Haas-bagende i Abu Dhabi.
Røde lygter– Jeg håber, vi forbedrer vores bil, for vi startede udviklinge­n af 2018-bilen tidligt og stoppede med 2017-bilen, fortaeller Günther Steiner. Her ses en en Haas-bagende i Abu Dhabi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark