Ekstra Bladet

Ne om jeres 2018-planer, vil jeg gerne gøre et forsøg …

- Hut

– Ja, men du ved stadig ikke, hvad de andre teams foretager sig. Det ved vi ikke før Australien. Hvem siger, at vi rykker nedad naeste år? Vi kan også gøre det bedre. Hvis andre har gjort det skidt et stykke tid, hvorfor skulle de pludselig gøre det bedre end et nyt team. Når vi gjorde det bedre end dem som de nye.

– Vågner de pludselig og siger, at vi glemte at gøre det godt de sidste par år? Nej, de prøvede hårdt, men nåede det ikke. Men det er det samme for os og for alle andre teams.

– Toro Rosso kan få det svaert. På et tidspunkt vil Force India gå baglaens, for det er naermest umuligt for dem at rykke fremad. Efter min mening er de rigtig dygtige, men nogen vil komme ind mellem dem.

– Når man begynder på en nedadgåend­e spiral, går det hurtigt. Meget kan aendre sig.

– Vi kan ende sidst naeste år.

– Jeg håber og tror det ikke, men det kan ske, siger Günther Steiner. Ferrari .............................. 16 Williams ........................... 9 McLaren ........................... 8 Lotus ................................. 7 Mercedes ......................... 4 Red Bull ........................... 4 Cooper ............................... 2 Brabham ........................... 2 Renault .............................. 2 Vanwall .............................. 1 BRM .................................... 1 Matra .................................. 1 Tyrrell .................................. 1 Benetton ............................ 1 Brawn ................................ 1 Fire år på stribe har Mercedes vundet konstruktø­rernes verdensmes­terskab, og når Formel 1-feltet 25. marts i Australien indleder saesonen med årets første grandprix, så tyder det ikke på, at suveraenit­eten er blevet mindre.

I hvert fald er det tyske team på vej til at bryde drømme-graensen med 1000 hestekraef­ter.

– Vi er taet på, og jeg er sikker på, at det vil ske på et tidspunkt, siger Andy Cowell, teamets motorchef, til Autosport.

I den netop overståede saeson rundede Mercedes 900 hestekraef­ter, og deres M08 EQ Power+ regnes for den mest effektive motor inden for al motorsport nogen sinde. Her er det blandt andet såkaldt termisk effektivit­et, der kigges på, hvor man ligger på 44 procent og jagter 50 procent-graensen, for maengden af nyttig energi, der kan produceres ud fra en given maengde varme, er blevet et centralt fokus for moderne motorbygge­re.

Ifølge Cowell vil de første måneder af 2018 afsløre, hvad Mercedes kan levere i 2018-saesonen.

– Vi må se, hvordan vores power unit-udvikling forløber hen over vinteren, og hvordan vi også skaber god balance i bilen, siger motorchefe­n. Og der er måske også behov for forbedring­er hos Mercedes.

I hvert fald vandt man sidste år kun konstruktø­rernes mesterskab med 144 point ned til Ferrari – mens man i de tre år forinden vandt med gigantiske 297 point, 275 point og 296 point til henholdsvi­s Red Bull, Ferrari og Red Bull, hvilket var de tre største sejre nogensinde.

Vinder Mercedes også i 2018 vil de have fem verdensmes­tre på stribe, hvilket vil vaere en tangering af Michael Schumacher og Ferraris rekord fra 2000-2004.

Før Mercedes’ dominans vandt østrigske Red Bull fire år på stribe med deres Renault-motorer og Sebastian Vettel og Mark Webber i vognene.

Hos Mercedes har Lewis Hamilton vaeret med til at sikre alle fire VM-titler, mens Nico Rosberg i den forgangne saeson var blevet afløst af Valtteri Bottas.

Historisk set har Mercedes og Red Bull dog langt op til de største teams.

Vi må se, hvordan vores power unit-udvikling forløber hen over vinteren, og hvordan vi også skaber god balance i bilen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark