Pokalkamp: Dansk helt fra baenken

-

Det var en god idé, at Mainztraen­er Sandro Schwarz skiftede den danske angriber Emil Berggreen ind i anden halvleg i pokalkampe­n hjemme mod Stuttgart.

Det var i høj grad med til at sikre et comeback og en Mainz-sejr på 3-1.

Emil Berggreen kom ind efter 57 minutter, da Mainz var bagud 0-1, og blot fem minutter senere dirigerede den tidligere Hobro-spiller bolden i nettet til 1-1. Ti minutter senerede taemmede Emil Berggreen bolden inde i feltet, så holdkammer­aten Abdou Diallo nemt kunne sparke bolden i mål til 2-1-føring.

Suat Serdar, som også var blevet skiftet ind i kampen, cementered­e sejren på 3-1 på et kontramål i overtiden, da Stuttgart satsede alt for at udligne.

I første halvlegs 42. minut havde Christian Gentner scoret til 1-0 for Stuttgart, som også fik tilkendt et straffespa­rk ti minutter inde i anden halvleg.

Men Dennis Aogo braendte straffespa­rket, og det gjorde det muligt for Mainz og Emil Berggreen at lave et comeback. Viktor Fischer sad på baenken i hele kampen for Mainz. Med sejren er Mainz nu klar til kvartfinal­erne i den tyske pokalturne­ring. Også Paderborn fra den tredjebeds­te tyske fodboldrae­kke er videre til kvartfinal­erne efter en 1-0sejr hjemme over Ingolstadt, der spiller i den naestbedst­e raekke.