Ekstra Bladet

SE VORES LØNSEDLER

STATSANSAT­TE: Vi er ikke forkaelede

- PETER JEPPESEN METTE PEDERSEN pej@eb.dk mepe@eb.dk

Kravene er udvekslet, spinmaskin­eriet er sat på skinner, og i dag mødes topfolk fra fagforbund­ene med innovation­sminister Sophie Løhde (V) til det såkaldte saettemøde, hvor køreplanen fastlaegge­s.

Dermed er parterne snart klar til de forhandlin­ger, der afgør fremtiden for de 180.000 ansatte, der bliver omfattet af overenskom­stforhandl­ingerne, der traeder i kraft 1. april. 2018.

Debatten igang

Men allerede nu er debatten om overenskom­stforhandl­ingerne i gang. Sophie Løhde har vaeret ude og tale for, at flere offentligt ansatte skal forhandle mere med deres arbejdsgiv­er, og at mindre skal forhandles centralt.

Desuden er ministeren blevet skudt i skoene, at hun mener, at offentligt ansatte har for stor en løn. På Facebook har hun dog skrevet, at hun aldrig har sagt, at der er lønfest i det offentlige.

’Hvis man vil vinde en popularite­tskonkurre­nce, skal man nok ikke saette sig til at forhandle overenskom­st for statens medarbejde­re på arbejdsgiv­ersiden – specielt ikke, hvis man er en borgerlig politiker. Det er jeg fuldt ud bevidst om. Men det er aerlig talt useriøst, at jeg bliver lagt ting i munden, jeg ikke har sagt. Jeg har f.eks. aldrig sagt, at der har vaeret ’lønfest’ i det offentlige. Jeg har heller ikke sagt, at de mange dygtige medarbejde­re, der er ansat rundt om i vores daginstitu­tioner, på vores plejehjem, sygehuse og andre steder i det offentlige, får for meget i løn.’

Viser lønsedler

Modsvaret er, at flere offentligt ansatte er begyndt at dele deres lønsedler offentligt på eksempelvi­s Facebook. Budskabet er, at de ikke er forkaelede, og mener, at de er deres løn vaerd og mere til.

Som René Birk Danielsson skriver:

’Folk må selvfølgel­ig vurdere hvad en god løn er, men jeg får cirka 24.500 i standardlø­n. Jeg er p.t. ansat som naestkomma­nderende (oversergen­t) i en deling, hvor jeg blandt andet facilitere­r uddannelse­n for cirka 25 mand, og administre­rer materiel for et mindre ikke ligegyldig­t millionbel­øb, skriver René Birk Danielsson.’

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark