Ekstra Bladet

Jonas Olsen, 29 år laege og ph.d.-studerende på Roskilde Sygehus

-

Maengden af natarbejde er i overkanten. Det forringer både helbredet og familiesam­menholdet

Jonas Olsen mener, at de offentligt ansatte angribes, fordi regeringen skal have råd til skattelett­elser.

– Det er udelukkend­e et forsøg på at finde en undskyldni­ng for at finde penge til at finansiere de skattelett­elser, man desperat leder efter i regeringen.

Jeg håber, at regeringen indser, at det skal vaere attraktivt at arbejde i det offentlige – for ellers får vi de dårligst kvalificer­ede, der ikke kunne få job i det private, siger han.

Jonas Olsen frygter dels, at staten vil bruge beskidte tricks i overenskom­stforhandl­ingerne, ligesom det skete med laererkonf­likten i 2013, dels at frokostpau­sen er i fare.

– Størstedel­en af offentligt ansatte de facto er til rådighed i deres frokostpau­se, og det ville vaere et selvmål at forsøge at fjerne den betalte frokostpau­se.

Arbejdstid­er vigtige

Hvad angår kravene, håber han, at lønnen følger det private marked. Derudover er arbejdstid­erne vigtige:

– For laeger og andre i sundhedsva­esenet synes jeg, at maengden af natarbejde er i overkanten. Det forringer både helbredet og familiesam­menholdet, og jeg mener, at der skal vaere flere restriktio­ner på, hvor meget man kan få den enkelte ansatte til at arbejde om natten.

– Ud over dette bør man overenskom­stsikre laegernes uddannelse bedre, så man sikrer, at vi kan behandle patientern­e med den mest opdaterede viden. Dette kunne f.eks. udmønte sig i flere uddannelse­sdage og arbejdsgiv­erbetalte kurser.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark