Ekstra Bladet

Politi: Vi har stenkaster­s dna

- LOUISE SVANE PEDERSEN lsp@eb.dk

Politiet har sikret sig vigtige dna-spor i fire af stenkast-sagerne fra Fyn, fortaeller vicepoliti­inspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Fundet af forskellig­e dnaspor og det, at fremgangsm­åden har vaeret den samme ved fire stenkast, gør, at Fyns Politi kaeder sagerne sammen.

Per Lydiksen Laursen vil ikke fortaelle, hvor mange forskellig­e personer politiet har sikret sig dna fra. Han vil heller ikke fortaelle, på hvilke gerningsst­eder det samme dna går igen. Den ene af de fire sager, hvor man har fundet dna, er den, hvor en tysk familie blev ramt af en betonklods, da de kom kørende på motorvejen 21. august sidste år. Her mistede en 33-årig kvinde livet i ulykken.

Ved stenkastet 9. september i år, hvor en 40 kilo tung sten blev kastet ned på motorvejen, har Fyns Politi talt med vidner, der fortaeller, at de har set flere skygger oppe fra den bro, hvor stenen blev kastet fra. Vidneforkl­aringerne og fundet af dna gør, at politiet arbejder ud fra den teori, at der er tale om mere end en gerningsma­nd.

I sidste uge efterlyste Fyns Politi ejeren eller nogen, som kender ejeren, af en dåse snustobak af maerket Ink Strong Original, der blev fundet på motorvejsb­roen ved Spedsbjerg 9. september ved gerningsst­edet.

Har taget snus på broen

– Det er vores helt klare opfattelse, at en af gerningsma­endene har stået på broen og taget snus, fortaeller vicepoliti­inspektøre­n.

Det er lykkedes at sikre gode dna-spor fra snusdåsen. Nu vil politiet gerne høre fra borgere og snussaelge­re, der kender nogen, der bruger snus af det saerlige maerke Ink Strong Original.

– Siden vi har sendt efterlysni­ngen af brugere af Ink Strong Original ud, har vi modtaget en enkelt henvendels­e på, hvor man kan købe det, men ellers har vi ikke hørt mere. Der må vaere nogen derude, som bruger dette ganske saerlige maerke snus, fortaeller vicepoliti­inspektør Per Lydiksen Laursen.

Fyns Politi vil isaer gerne høre fra butiksejer­e, hvis de har en kunde, der altid køber snus af det specifikke maerke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark