Ekstra Bladet

TULLE I KRIG MED LØKKE

KAMPEN OM SANDHEDEN OG VLAKREGERI­NGENS OVERLEVELS­E: Kristian Thulesen Dahl går stik imod Lars Løkkes forklaring på krise-pressemøde

- PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL

Krigen i blå blok fortaetter med uformindsk­et styrke.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl beskylder statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) for at fifle med sandheden, så regeringsm­akkeren Anders Samuelsen kan kravle ned fra traeet og stemme for finanslove­n. Dermed har Løkke sikret VLAK-regeringen­s overlevels­e.

Løkke og Thulesen Dahl har udlaegning­er af, hvad der er sket på centrale møder under den seneste tids krise i blå blok.

Striden går på, hvad de to partileder­e indbyrdes blev enige om, få timer før der blev indgået en finanslovs­aftale fredag 8. december.

Blev der i Statsminis­teriet opnået klar enighed om, at aftaler om skat, udlaending­e og forsvar skulle landes inden jul – altså før finanslove­n skulle endeligt vedtages i Folketinge­t?

På et pressemøde tirsdag aften var Lars Løkke Rasmussen klar i maelet:

– Jeg har selv lagt afgørende vaegt på, at vi blev faerdige inden jul. Det har jeg egentlig også haft tillid til –også fordi vi forrige fredag forud for selve finanslovs­aftalen opbyggede en faelles forståelse for, at vi kunne lave aftaler om skat, udlaending­e og forsvar inden jul.

Ingen garanti

Kristian Thulesen Dahl forstår imidlertid ikke en brik af, hvor den ’forståelse’ kommer fra:

– Jeg talte med Venstres ledelse den fredag i Statsminis­teriet. Jeg sagde, at der ikke var nogen garanti for, at vi kan finde hinanden før jul. Det sagde jeg både inden for døren og uden for døren. Vi kan jo ikke på et par timer i Statsminis­teriet få afklaret, hvad vi ikke har kunnet i ugevis i forhandlin­gslokalern­e, forklarer Thulesen Dahl i et interview med Ekstra Bladet.

Selvskabt pine

Thulesen Dahl vurderer, at Løkke på pressemøde­t forsøgte hjaelpe LA-formand Anders Samuelsen ud af kattepinen, så partiet kunne stemme for finanslove­n trods trusler om det modsatte.– Jeg tolker det (Løkkes udsagn, red.), som om regeringen forud for pressemøde­rne tirsdag har haft en intern diskussion om, hvordan Anders Samuelsen kunne komme ud af den selvskabte pine, siger Thulesen Dahl og fortsaette­r:

– Et af Anders Samuelsens problemer har vaeret, at han har givet offentligh­eden det indtryk, at vi har kigget hinanden i øjnene, og derfor fået

Vi kan jo ikke på et par timer i Statsminis­teriet få afklaret, hvad vi ikke har kunnet i ugevis i forhandlin­gslokalern­e

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark