Ekstra Bladet

ZOO MODTAGER GERNE DIT KAELEDYR TIL LØVEMAD: De har hår, der er sjovt at tygge på

Kaniner, marsvin eller en hamster vil zoo gerne tage imod for at sikre en varieret kost til deres rovdyr

- CAROLINE CLANTE ccl@eb.dk

Ved du ikke lige, hvad du skal gøre med din kanin, en hamster eller et marsvin, er København Zoo og Givskud Zoo mere end klar til at overtage dem.

Foderkøkke­net i de zoologiske haver vil nemlig gerne tage imod mindre gnavere, som kan bruges til foder til enten løver, tigre, ulve eller de tasmanske djaevle. Det skriver TV2 Lorry. Over for Ekstra Bladet bekraefter presseansv­arlig Jacob Munkholm Hoeck, at man er velkommen til at aflevere sine kaeledyr hos dem.

– Men vi taler om dyr på gnaver-niveau. Vi modtager ikke hunde og katte. Grunden til, at vi gerne modtager dem, er, at vores rovdyr har godt af en varieret kost, siger han.

Jacob Munkholm Hoeck fortaeller, at dyrene bliver aflivet, før de bliver brugt som foder til de større rovdyr.

– Det skal vi ifølge loven, så selvfølgel­ig gør vi det, siger han.

Børn afleverer selv kaeledyr

Ifølge Zoologisk Have modtager de hver måned mellem fem og seks gnavere – typisk kaniner.

– Det er godt for dyrene at få noget varieret, så det ikke altid er hest eller ko. Og så er der hår på, der er sjovt at tygge på, og så er organer supersunde for dem, siger Ann-Sofie Eller, der er dyrepasser i foderkøkke­net, til TV2 Lorry.

Hun fortaeller til tv-kanalen, at det ikke kun handler om gratis mad, men også at have en samtale med børnene om de donationer, de giver.

For typisk kommer foraeldren­e sammen børnene for at aflevere kaeledyret.

– Folk er rørte, så vi bruger god tid til at fortaelle, hvad der skal ske, og på at laese folk. Men jeg tror, at foraeldre godt kan lide, at der sker noget godt i stedet for bare at blive aflivet og ende på forbraendi­ngen, forklarer Ann-Sofie Eller til TV2 Lorry.

Også hos Givskud Zoo modtager man gerne kaniner, som kan spises af parkens rovdyr.

Hvis man derimod gerne vil donere en hest til Københavns Zoo, så er der i øjeblikket er tre måneders ventetid på grund af begraenset fryserplad­s.

Vi taler om dyr på gnaver-niveau. Vi modtager ikke hunde og katte

Her kan børnenes kanin, hamster eller marsvin gøre gavn, hvis man har besluttet sig for at skille sig af med kaeledyren­e.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark