Ekstra Bladet

Rotte i hospitalet­s kaelder: 19 operatione­r aflyst

-

19 operatione­r på Regionshos­pitalet i Frederiksh­avn er blevet aflyst tirsdag og onsdag, efter at der blev fundet rotteekskr­ementer i hospitalet­s kaelder ved siden af sterilcent­ralen.

Det skriver DR Nordjyllan­d.

I gang hele natten

Sterilcent­ralen er det sted, hvor instrument­er og operations­udstyr bliver rengjort og steriliser­et.

Hele natten har folk fra et team vaeret i gang med at ’gensterili­sere’ alt operations­materiale, og man forventer at kunne operere som normalt igen i dag.

– I dag (i går, red.) er der fire operatione­r, der kan gennemføre­s i Frederiksh­avn og otte, der er nødt til at blive aflyst, oplyser Ellen Boelt, som er forløbsans­varlig viceklinik­chef på Klinik Kirurgi Kvinde-Barn til DR Nordjyllan­d.

De fire operatione­r bliver gennemført, fordi operations­udstyret allerede var kørt til operations­stuerne, da fundet blev gjort.

Dyret er smuttet

Selve rotten har man ikke fundet. Den er formentlig­t kommet ind og ud via et lille hul på et kloakrør, som den kan have fundet vej til via en lejligheds­bygning på nabogrunde­n, der netop er blevet vaeltet.

Ud over aflysninge­r har hospitalet vaeret nødt til at smide en hel bunke engangsuds­tyr ud. Det kommer til at koste hospitalet penge at erhverve sig nyt.

Men i en sådan situation handler det før alt andet om at komme alle potentiell­e smittekild­er til livs og sikre, at ingen patienter kommer i unødig fare, siger Ellen Boelt.

– Vi har ikke regnet på det, for det er patientern­es sikkerhed, det kommer an på først. Men engangsuds­tyr til en operations­afdeling er dyrt. Rotter er generelt uønskede i samfundet, da de er effektive smittebaer­er, der kan smitte mennesker med bakterier, vira og encellede organismer, der kan føre til alvorlige sygdomme.

 ?? FOTO: /RITZAU/ ?? Lille fyr, stort postyr.
FOTO: /RITZAU/ Lille fyr, stort postyr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark