Ekstra Bladet

Stak offer mellem øjnene

To centrale bandefigur­er er anholdt efter et overfald i en shawarma-bar, hvor det ene offer blev stukket med kniv

- Db@eb.dk ALLERØD: RANDERS: AARHUS: ÅRS: RØNNE: ROSKILDE: NAESTVED:

Politiet på gaden efter overfaldet på shawarma-baren.

Her forsøgte gerningsma­endene at draebe det ene offer, da de stak ham mellem øjnene med en kniv. Det andet offer blev overfaldet med adskillige spark og slag flere steder på kroppen, mens han delvist lå ned.

Tilbagehol­dt i tre døgn

Sidstnaevn­te er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r selv varetaegts­faengslet efter et opgør mellem de to gruppering­er.

Dommeren vurderede ikke, at der var grundlag for at varetaegts­faengsle de to, men valgte at opretholde anholdelse­n i tre gange 24 timer.

Bandekonfl­ikten mellem de to grupper brød for alvor ud i begyndelse­n af juni. Herefter fulgte cirka seks måneder med voldelige overfald og mere end 40 skyderier i København.

Tre personer mistede livet under bandekonfl­ikten, og flere tilfaeldig­e blev ramt af bandernes kugler. Det fik på et tidspunkt Københavns Politi til at advare unge maend om at faerdes i visitation­szonerne.

Efter flere kuldsejled­e på fredsmaegl­ing sluttede de to parter i december fred med hjaelp fra imamer, foraeldre og pårørende.

Kørt traette

Kilder med indsigt i miljøet fortaeller, at freden ikke kun er foraeldren­es eller imamernes fortjenest­e. Det skyldes også, at parterne var kørt traette i bandekonfl­ikten, og flere centrale bandemedle­mmer var sat i faengsel eller rejst til udlandet.

Det passede fint ind at tilskrive foraeldreg­ruppen aeren for våbenhvile­n. Derved mistede ingen af parterne nemlig ansigt.

En nisse, som sad i en kane, samt to rensdyr-figurer med lys er blevet stjålet fra en have. Julepynten stod på et bord i haven og er formentlig stjålet søndag nat, men det blev først anmeldt tirsdag morgen.

En kvinde blev sigtet for spirituskø­rsel, da hun ville vaske sin bil i en vaskehal på en tankstatio­n. En ansat bemaerkede, at kvinden lugtede kraftigt af alkohol, da hun skulle betale for bilvasken, og da kvinden ville køre sin bil ind i vaskehalle­n, påkørte hun gentagne gange et skilt ved vaskehalle­n.

En sygeplejer­ske fik fem-seks knytnaeves­lag blandt andet i ansigtet af en patient på et psykiatris­k hospital. En 28-årig mand blev anholdt, da han stod og røg ved hospitalet. Han sagde uopfordret, at han havde slået sygeplejer­sken, fordi han blev provokeret.

En vagt opdagede natten til i går, at fire personer var ved at bryde ind i en julebod, der solgte braendte mandler. De fire løb fra stedet, men det lykkedes en patrulje at fange to maend, mens en politihund snusede sig frem til yderligere to. Den ene havde gemt sig på et tag.

En listetyv valgte nogle lidt utradition­elle ting, da han eller hun en aften gik på besøg i et raekkehus. Tyven forlod stedet med en saltkvaern, håndsaebe, kosmetik, sminke og tandpasta.

En 47-årig, mandlig bilist blev standset og tilbagehol­dt af to borgere, der havde set ham køre slingrende. En tilkaldt patrulje kunne konstatere, at manden var beruset. En alkometer-test påviste en promille på 3,0. Kørekort er nu inddraget.

Mellemøstl­igt udseende maend mistaenkes for et tyveri ved højlys dag, hvor to tyveknaegt­e brød en bagdør op til Telia-forretning­en i Algade. Her blev tre kasser med mobiltelef­oner og tilbehør stjålet. Tyvene kørte vaek i en Ford Fiesta.

Ved 11-tiden blev politiet kaldt til rådhuset, hvor en utilfreds 53-årig borger havde smadret en rude. Det skete, efter at manden havde stillet spørgsmål til en ansat i ekspeditio­nen, Manden blev vred, da svaret ikke var tilfredsst­illende.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ??
FOTO: ANTHON UNGER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark