Ekstra Bladet

Faldt om af stress

-

I ti år var Allan Juul Laugesen tilknyttet den davaerende røveriafde­ling, og han og hans kollegaer sad klar med en skudsikker vest på ryglaenet og alt udstyret på. Klar til at rykke ud på tre minutter, hvis røverialar­men gik. Og den gik ofte.

– Vi vidste aldrig, hvad vi kom ud til. Alarmen kunne gå når som helst, og det fik adrenaline­n til at pumpe rundt, husker efterforsk­eren.

Arbejdet i højeste alarmbered­skab var ikke omkostning­sfrit. Det taerede både på psyken, kroppen og privatlive­t.

– Vi var 12 mand i røverigrup­pen – fem af os oplevede pludselig at dejse om. Det var nok en form for stress, men jeg ved det ikke. Jeg faldt pludselig om i 2008 og var i faldet så uheldig at ramme en radiator og flaekke kraniet. Der gik en måned, så tog jeg på arbejde igen.

Her bliver man fanget

Røverierne stoppede i oktober 2010. I løbet af seks år havde Allan Juul og hans kollegaer haft travlt. De fik sat røvere bag tremmer i samlet set 550 år og leveret 19 millioner retur til bankerne. Det var tilfredsst­illende, men hårdt.

– Jeg tror, rygterne i de kriminelle kredse gik på, at i Danmark bliver man fanget. For uanset hvor lang tid der gik, så opklarede vi alle sagerne til sidst. Vi kan dog nok ikke tage hele aeren. Kriminalit­etsbillede­t flyttede sig, og i dag er det meget lettere at sidde bag computeren og snyde folk for millioner.

 ??  ?? Røverne brugte økse og hammer til at smadre montrerne hos en guldsmed. Billederne er taget af politiet lige efter røveriet mod guldsmed Aveny 26. april 2010.
Røverne brugte økse og hammer til at smadre montrerne hos en guldsmed. Billederne er taget af politiet lige efter røveriet mod guldsmed Aveny 26. april 2010.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark