Ekstra Bladet

Hvad gør DF i morgen

- Mads Nielsen Hermodsvej 31 Esbjerg Ø

Så faldt Audi-Anders ned og slog sig, men forsøgte ikke at pibe – stor dreng.

Men hvad gør mon omvendt så DF (det parti, der holder Samuelsen og hans ministre i regering, den mest blå af slagsen i rigtig mange år) i morgen fredag?

Finanslove­n skal til afstemning og vil blive vedtaget traditione­n tro.

Men forinden stiller Socialdemo­kratiet en raekke aendringsf­orslag. Blandt andet et forslag om at annullere de skandaløse nedskaerin­ger på erhvervssk­olerne (først forsøgt skjult ved uhyrlig tal-manipulati­on). Det kan derfor godt vaere en aendret finanslov, der kommer til tredjebeha­ndling. Det afhaenger ene og alene af DF. Partiet har muligheden for at stemme for de socialdemo­kratiske aendringsf­orslag.

Et par laesere forsvarer 16. december DF og undrer sig over, hvordan nogen kan betvivle, at DF er garant for pensionist­erne i de kommende skatteforh­andlinger. Man kan spå om fremtiden, men tage bestik af fortiden – og kendsgerni­ngerne fra alle de tidligere skatteafta­ler med de blå, som DF har stemt for gennem årene, taler desvaerre et andet sprog: Skattelett­elser til de rigeste og reelt en fuck-finger til alle andre. Mig bekendt var det først ved skatterefo­rmen under S-R-SF-regeringen, at pensionist­erne (og det målrettet de fattigste pensionist­er) blev rimeligt betaenkt ved en skatteafta­le.

Derfor kan det selvfølgel­ig godt vaere, at DF denne gang vil tale pensionist­ernes sag, når der nu åbenbart skal skattelett­elser til; det må man oprigtigt håbe. At der er stort pres på dem, kan måske hjaelpe – som da DF sidst skiftede mening om boligstøtt­en til pensionist­erne, blandt andet efter socialdemo­kratisk pres.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark