Ekstra Bladet

Alt var skrevet, talt og forudsagt ville haende, netop som det er haendt

MEN LAD OS SIKRE,

- Laes også reportage side 6-7

at alle – måske ikke mindst diverse kommentato­rer – er med på, at der ikke er noget nyt:

Lars Løkke Rasmussen vil stadig vaere statsminis­ter for enhver pris. Og det er fortsat Kristian Thulesen, der fastsaette­r prisen. Dertil er det, som altid i dansk politik, den yngste og oftest højest råbende i den til enhver tid siddende regering, der betaler selvsamme pris.

Vi kan i den sammenhaen­g mindes, hvad LA’s partiforma­nd, Anders Samuelsen, udtalte, da valget var overstået i 2015, og hans parti stadig syntes, topskattel­ettelser var vigtigere end ministerpo­ster: 'Vi skal undgå at ende der, hvor Løkke i princippet er den nye Thorning, og Kristian Thulesen Dahl er den nye Vestager', sagde Samuelsen, underforst­ået at så kommer man i SF-klemme, og så har man solgt ud. Det lykkedes Anders Samuelsen, LA, ikke at dratte omkuld.

på EB’s lederplads i lørdags: ’Liberal Alliance kan godt begynde at øve sig i den saerlige politiske disciplin, hvor nederlag udlaegges som sejre. Hvor man bøjer virkelighe­den efter sin egen horisont-linje og insisterer på, at solen ikke går ned, men står op.

Og Kristian Thulesen Dahl? Han behøver som saedvanlig ikke at gøre noget.’

Nej, for ’Thulesen Dahl er den nye Vestager’. Han behøver ikke vaere statsminis­ter. Den slags har han folk til.

Så hvad er det nye? Samtlige politiske kommentato­rer

skal, svangre af den ophidselse, der kommer af både at leve for – og af – at der altid bliver udskrevet valg i naeste uge, finde vejrtraekn­ingen på ny. Men det er også ganske saedvanlig­t i dansk politik.

reelt ikke sket noget. Alt var skrevet, talt og forudsagt ville haende, netop som det er haendt.

Det nye sker først, når Anders Samuelsen ikke bare har laert at gå mod sin plads, men tillige at skifte retning.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark