Ekstra Bladet

EM-HELT GÅR SOLO

John Sivebaek saelger sin andel af Pro XI. Emiliano Marcondes’ agent, Antoni Alexandrak­is, bliver ny mand i firmaet

- Ege@eb.dk; gisle@eb.dk

Spillerage­nternes kamp omkring landets bedste fodboldspi­llere optrappes i hovedstads­området.

Det signaleres af seneste skridt fra det markante agentfirma Pro XI, der henter en af områdets staerke agenter, Antoni Alexandrak­is, ind i ejerkredse­n, samtidig med at navnkundig­e John Sivebaek – med base i Vejle – købes ud og nu står alene.

– Det er ikke noget dramatisk. Jeg har startet mit eget firma, og Pro XI er splittet op i to enheder, hvor jeg står for Sivebaek Sports Management. Vi kommer stadig til at samarbejde, fastslår John Sivebaek over for Ekstra Bladet.

– Der er ikke noget dramatik i det. Vi skal forhåbentl­ig stadig lave nogle ting sammen, men John kører sit eget derovre nu, og vi kører vores. Det er der ikke så meget hokuspokus i det, siger spillerage­nten Michael Johansen, der har drevet Pro XI med Sivebaek de seneste syv år, mens Niclas Jensen er kommet til undervejs.

Antoni Alexandrak­is, der bl.a. er agent for Emiliano Marcondes, traeder ind i ejerkredse­n af Pro XI, og dermed får agentfirma­et en klar slagside mod øst med samtlige agenter baseret i hovedstads­området.

Med FC Nordsjaell­and, Brøndby, FC København og Lyngby inden for kort afstand, er området yderst attraktivt for fodboldens købmaend, fordi der arbejdes intenst med talentudvi­kling samtidig med, at klubberne

John kører sit eget derovre nu, og vi kører vores

er dygtige til at forhandle store overgangss­ummer på plads.

Det har skaerpet konkurrenc­en blandt agenterne i området, hvor isaer svenske Hasan Cetinkayas entré på det danske marked har fået konkurrent­erne til at trappe op. Både Ivan Marko Benes og Allan Bak Jensen er andre store agenter, der har styrket tilstedeva­erelsen i hovedstads­området på det seneste. Krigen om talenterne forbliver imidlertid ufortalt, når Pro XI skal forklare skridtet med Antoni Alexandrak­is.

– Antoni ville gerne sammen med nogen. Vi synes, at han kunne bidrage på nogle af de ting, vi ikke kunne. Antoni taler mange sprog. Han mestrer syv sprog, og i vores branche kan de godt lide, at man taler sproget, siger Michael Johansen.

John Sivebaek startede i sin tid som agent sammen med navnkundig­e Karsten Aabrink og har arbejdet i branchen i snart 20 år. Han er på agentsiden mest kendt for sit samarbejde med Thomas Gravesen, som han i sin tid sendte til Real Madrid.

Sivebaek repraesent­erer aktuelt Brøndbys Frederik Rønnow og FCK-spilleren Kasper Kusk.

Aftalen med Rønnow udløber ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r til nytår, og alt peger mod, at Brøndby-målmanden vaelger en ny agent til den tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark