Ekstra Bladet

Ferrari: Kimis sidste chance

- Jry

Kimi Räikkönen er ikke bare i karrierens efterår – sneen er vist langsomt ved at falde for den 38-årige finne, der fortsat har et Formel 1saede.

Det ligger naesten i kortene, men nu bliver det også sagt højt om feltets mest rutinerede kører: Denne saeson er sidste chance.

Det forklarede Ferraripra­esident Sergio Marchionne ved teamets årlige juledag for pressen.

– Min personlige mening er, at Kimi kan køre som en gud, hvis vi finder den rette formel. Men vi skal finde den. Det er en fornøjelse at se ham, når tingene går godt, siger han ifølge Autosport.

– Det er formentlig sidste saeson, hvor han kan finde nøglen til et godt løb. Det ville vaere en skam, hvis han skulle forlade Formel 1 uden at vise sit potentiale. Räikkönen har ikke vundet et løb i fire saesoner, hvor han først kørte med Fernando Alonso og siden med Sebastian Vettel.

– Det skal dog siges, at der har vaeret tidspunkte­r, hvor teamet har ofret ham til fordel for holdkammer­aten.

– Nogle gange ser det ud, som om han tager en pause. Han mangler stabilitet i praestatio­nerne, men det er vigtigt for os at finde nøglen, så han kan køre som i Monaco, siger han.

Men hvem står først for, når den gaeve finne ikke skal vaere Ferrari-kører? Det var praesident­en også klar i maelet omkring.

– Vi ser på Leclerc, Verstappen og Giovinazzi. Kørere med store evner, der gøre en stor forskel på kørermarke­det.

– Jeg er stadig glad for at have valgt Leclerc.

Vil ikke vaere andenvioli­n

Charles Leclerc skal i den kommende saeson prøve sig hos Sauber, men Marchionne er altså ikke bange for at bytte en ung mand ind i teamet, fortaeller han.

Samtidig slår han fast, at Ferrari ikke stiller sig tilfreds med at vaere andenvioli­n i VM-kampen.

– Jeg forventer meget mere fra vores hold i 2018. Jeg tvivler slet ikke på, at vi vil kaempe med om titlen.

Nogle gange ser det ud, som om han tager en pause

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Kimi Räikkönen har som bedste resultater i 2017 to andenplads­er i Monaco og Ungarn, men det er ikke nok for Ferrari-praesident Sergio Marchionne.
FOTO: JAN SOMMER Kimi Räikkönen har som bedste resultater i 2017 to andenplads­er i Monaco og Ungarn, men det er ikke nok for Ferrari-praesident Sergio Marchionne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark