Ekstra Bladet

TV2 køber ’X Factor’

PRODUKTION­SHOLDET JUBLER: Selv om DR har droppet talentprog­rammet, er det langtfra faerdigt på dansk tv

- MOGENS FLINDT NICK STURM 52,23 % 10,52 % ns@eb.dk

Dommerpane­let i det nye år, Remee, Sanne Salomonsen og Blachman. Når 11. saeson af talentprog­rammet ’X Factor’ ruller over skaermen 1. januar 2018, er det sidste gang, det bliver sendt på DR.

Men det betyder ikke, at danskerne er faerdige med at se mere eller mindre talentfuld­e amatørsang­ere dyste på tv.

Torsdag meddelte TV2 nemlig, at de har indgået en aftale med Blu og Fremantle Media om rettighede­rne til formatet og sender første omgang ’X Factor’ i starten af 2019.

– Vi glaeder os til at kaste os over ’X Factor’ med friske kraefter. ’X Factor’ er Danmarks største underholdn­ingsformat, som i dén grad samler danskerne, og på den måde passer det rigtig godt ind i vores i forvejen staerke underholdn­ingsportef­ølje. Det ligger smukt i forlaengel­se af TV2’s fokus på at engagere danskerne og på alt det, vi deler, lød det fra TV2’s kanalchef, Lotte Lindegaard, i en pressemedd­elelse.

– TV2 vil gerne samle danskerne om faelles oplevelser, og dansk kvalitetsi­ndhold er rygraden i vores tilgang. Det omfatter i dén grad også de store underholdn­ingsformat­er, der bringer folk sammen på tvaers af aldersgrup­per og geografi. Også derfor giver det god mening for TV2 at sende ’X Factor’, der føjer sig fint til ’Vild med dans’, ’Voice junior’ og ’Danmark har talent’, fortsaette­r hun.

Nedlagt på DR

I august fortalte DR, at man i 2018 stopper med at sende det populaere underholdn­ingsprogra­m.

Dengang lød forklaring­en fra DR’s mediedirek­tør, Henriette Marienlund, at det var et spørgsmål om fornyelse.

– Vi lukker ’X Factor’ nu, fordi på et eller andet tidspunkt så skal det slutte. Ellers kommer der ikke noget fornyelse. Gentager man sig selv, så falder man bagud, sagde Henriette Marienlund.

Mens DR savnede fornyelse, tror TV2 fortsat på konceptet.

– Vi vurderer klart, at vi kan lave ’X Factor’, så det har vitalitet til mange saesoner endnu. Vi skal selvfølgel­ig finde vores måde at gøre det på. Dét – og alle detaljer omkring dommere og vaert – går vi nu i gang med at se på. I mellemtide­n skal DR naturligvi­s lige sende deres sidste saeson, siger TV2’s kanalchef, Lotte Lindegaard.

TV2 er nu i gang med den overordned­e planlaegni­ng og forberedel­ser til produktion­en af det populaere program. Produktion­sselskabet bag jubler over kontrakten med TV2.

Gentager man sig selv, så falder man bagud

Hvad synes du om, at ’X Factor’ fortsaette­r? 37,25 % Det er jeg glad for – jeg har nydt at se programmet.

Det er aergerligt, for jeg havde gerne set det stoppe.

Det ved jeg ikke – hvad er ’X Factor’? 10.249 personer har deltaget i afstemning­en på eb.dk. – Jeg siger tillykke til Blu og formatet. Jeg er meget taknemmeli­g for de mange år på DR, siger Remee.

 ?? FOTO: ?? The show must go on
FOTO: The show must go on
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark