Ekstra Bladet

Nu siger jeg farvel og tak

- SOM PURUNG PIGE SIDEN JEG TRÅDTE FREM JEG HAR LAVET JEG HAR GIVET ET JEG BLEV FORFATTER JEG HAR PÅ EGEN JEG ER STOLT AF, HVAD I TILBAGEBLI­K HAR DE ELLER EN AF DE DER SKULLE JEG EN DAG

Geeti Amiri begynder lige efter nytår på laerersemi­naret.

blev det til i den offentlige debatmølle. Selv om det føles som 30 år. Eller et halvt liv. Jeg har i al fald fået mine første tre grå hår, siden jeg debuterede, og noget siger mig, at livet som meningsdan­ner har fremskynde­t deres ankomst.

havde mit sidste bud vaeret, at jeg i dag vil vaere på vej ud af rollen som en offentlig person. I en alder af 28 år. Men ikke desto mindre er jeg her i dag. Jeg takker af nu, overlader arenaen til nye stemmer og håber, at jeg gjorde en forskel.

i den offentlige debat har jeg fået en del maerkater sat på min person. En markant stemme. Rollemodel. Kvindesags­forkaemper. Systemkrit­iker.

Alle sammen enormt smigrende. Tak.

dokumentar­er om kvindekamp­en i de muslimske minoritets­miljøer og givet hr. og fru Danmark et indblik i, hvor kvindekamp­en for mine muslimske minoritets­søstres vedkommend­e står.

Kampen om bestyrelse­sposter overlader jeg til mine døtres døtre, mens jeg i første omgang har måtte kaempe for retten over egen krop, alt i mens Danmark fejrede 100 året for kvinders valgret.

tavst ungdomsopr­ør en stemme ved at saette ord på problemer som social kontrol, rygtesamfu­nd og aeresrelat­erede konflikter som fast blogger for landets største aviser.

Senest her på Opinionen på Ekstra

Bladet. Hvilket jeg har vaerdsat, for her hører man nationens røst, som den er. Og så har det vaeret befriende, at bloggerne på Opinionen ikke er højreorien­terede praester eller forudsigel­ige hjemmegåen­de kvaerulant­er.

i en alder af 27 år. Jeg fik muligheden for at vaere den første radiovaert af min slags hos DR med radioprogr­ammet, ’Geetisk Råd’. Et program, som selv mangfoldig­hedskonsul­enten ikke ville turde at stå på mål for.

Men ikke alle chefer hos DR er ens. Og vi skal huske at vaerne om DR og public service. Selv om DR er den moderne Jesus og altid vender den anden kind til de verbale lussinger fra sine modstander­e.

hånd laert at vaere en dygtig foredragsh­older og kan trods mine 154 cm stå foran alle slags forsamling­er og fortaelle om livet mellem to verdener. Saette ord på, hvad det vil sige at skulle vaelge mellem familie og frihed.

Jantelov er en dansk sportsgren, og jeg bebrejder mine afghanske rødder, men jeg har aldrig vaeret god til at dyrke det.

jeg har bedrevet de seneste tre år. Jeg har vaeret heldig, jeg har knoklet, og jeg har fandeme vaeret hudløst aerlig. Allermest sidstnaevn­te. Og denne hudløse aerlighed har også gjort mig udkørt.

Den offentlige debat er ikke for sarte mennesker, og slet ikke, når jeg som debattør bl.a. har sat jomfruidea­let i de muslimske minoritets­miljøer under debat.

sidste tre år vaeret en vild rejse. På det personlige plan. Ikke mindst i rampelyset.

Men tiden er til at starte et nyt kapitel med nye udfordring­er.

Desuden vil jeg virkelig heller ikke ende som en vis politiker, der på 20. år har sin eksistensb­erettigels­e i den offentlige debat og dansk politik i kraft af at vaere brun og kun(ne) tale om kristen islam og humus.

såkaldte islamkriti­ske bloggere, som kun Jyllands-Posten kan opdrive.

Nej, jeg vil også gøre en forskel i den verden, som jeg er støbt af: den danske folkeskole.

Dermed bliver det et farvel til livet som meningsdan­ner og blogger. For nu, lige efter nytår begynder jeg på laerersemi­naret.

Den offentlige debat er ikke for sarte mennesker

komme tilbage, vil jeg gerne, udover at vaere en personlig historie, tillige vaere en dygtig fagperson. Og faget, jeg braender for at gøre en forskel for, er laerergern­ingen.

Den danske folkeskole gav mig et solidt fundament, som er kommet et systembarn som jeg til gode. I fremtiden vil jeg give samme vaerdifuld­e fundament videre til andre børn, som vokser op mellem to verdener. For de har brug for et staerkt ståsted. Tak for nu.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark