Ekstra Bladet

Ryddede Pusher Street igen igen

- KATJA MEJBORN POLITIFOTO km@eb.dk

Onsdag og torsdag var Københavns Politi igen på aktion på Christiani­a. Ni kilo skunk og hash blev beslaglagt, over 100 sigtelser blev rejst, og der blev fundet fire våben.

I går ryddede politiet alle boder på Pusher Street, laessede dem på en lastbil og kørte dem vaek. Dermed var den berygtede hash-gade igen fri for hashboder. For en stund. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r dukkede nye boder nemlig op naesten lige så hurtigt, som de gamle blev fjernet.

Men det får ikke politiet til at droppe deres indsats.

– Hvis de bliver ved med at bygge boder op, bliver vi også ved med at rive boder ned. Vi klør på med ildhu, lyder det fra Lars-Ole Carlsen, leder af Special Operativ Afdeling.

Troede politibil var taxa

Mens politiet torsdag gik målrettet efter saelgerne, var det onsdag køberne, der stod for skud. Her fik købere beslaglagt i alt tre et halvt kilo hash og fire våben.

– Grunden til, vi går efter køberne, er, at hashklubbe­rne danner grundlaget for den organisere­de kriminalit­et i Pusher Street. Udbud og efterspørg­sel haenger jo sammen, så selvfølgel­ig går vi også efter køberne, lige så vel som vi går efter saelgerne og leverandør­erne, lyder det fra Lars Ole Carlsen. Politiet kørte hashbodern­e vaek fra Pusher Street i går, men de blev hurtigt etableret igen.

I alt 116 købere blev sigtet for besiddelse af hash.

Politiet gjorde en anden fangst natten til torsdag, da en hashhandle­r fra Christiani­a ville hurtigt hjem og derfor

satte sig ind i en taxa. Han blev overrasket, da han opdagede, at han havde taget fejl og nu sad i en politibil.

Betjentene var dog glade for hans fejltagels­e, da det viste

sig, han havde omtrent 1000 joints på sig. Han kan se frem til frihedsstr­af.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark