Ekstra Bladet

SKAL BETALE ERSTATNING Bøder for at filme, mens han var sygemeldt

Danske Caspar Phillipson spillede med i ’Jackie’ om tidligere USA-praesident John F. Kennedys kone

- PR-FOTO FRA FILMEN

Den danske skuespille­r Caspar Phillipson er ved landsrette­n blevet dømt til at betale erstatning til teatret London Toast Theatre. Det sker, efter at han sygemeldte sig fra teatrets Crazy Christmas Cabaret i 2015.

Det oplyser teatret i en pressemedd­elelse.

Caspar Phillipson var i november og december 2015 hyret til at deltage i juleshowet i Tivoli. Han fik dog samtidig tilbudt en rolle i den store Hollywood-produktion ’Jackie’ om tidligere USA-praesident John F. Kennedys kone.

Ifølge dommen var der en del skriveri imellem teatret og Caspar Phillipson om, hvorvidt det kunne lykkes.

Det stod klart omkring den 15. november, at de to ting ikke kunne gøres samtidig. Derfor ville det danske teater ikke give ham fri.

Betydelige tab

Den 17. november indlevered­e Caspar Phillipson en sygemeldin­g og en laegeattes­t på, at han på grund af dårligt psykisk arbejdsmil­jø var sygemeldt i to måneder fra Crazy Christmas Cabaret.

London Toast Theatre måtte derfor hastigt skaffe en erstatning og aflyse en forestilli­ng. Det medførte ifølge teatret ’betydelige tab’.

Efterfølge­nde rejste skuespille­ren til Paris, hvor han i perioden mellem den 4. og 16. december indspilled­e sine scener i ’Jackie’.

Det har fået teatret til at søge erstatning på 155.079,35 kroner af Caspar Phillipson.

Den har landsrette­n i det store hele medgivet. Caspar Phillipson er dømt til at betale London Toast Theatre 116.431,35 kroner i erstatning, mens Dansk Skuespille­rforbund, der har kørt sagen for ham, skal betale 33.100 kroner i sagsomkost­ninger.

Fik nej

Retten har lagt vaegt på, at sygemeldin­gen kom få dage efter, at Caspar Phillipson fik nej til at tage på optagelse, at han først sent fortalte, at han havde deltaget i optagelser­ne, og at det var i hans store interesse at deltage i optagelser­ne.

Dermed er laegeerkla­eringen om sygdom udløst af dårligt psykisk arbejdsmil­jø ikke blevet tillagt megen vaegt. Caspar Phillipson har da også ifølge dommen i en mail 26. oktober skrevet om arbejdet i Crazy Christmas Cabaret:

– Det er et privilegiu­m at få lov at lave en stor, sjov rolle, som er skrevet til en, på et hold hvor alle har store, sjove roller, der er skrevet til dem, og jeg håber selvfølgel­ig, at I kan maerke, hvor meget jeg elsker det.

 ??  ?? Caspar Phillipson i ’Jackie’.
Caspar Phillipson i ’Jackie’.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark