Ekstra Bladet

Big Fat Farvel

Anders Blichfeldt og co. i Big Fat Snake vil i fremtiden fokusere mere på familie og fritid

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD PR-FOTO – Kommer der en genforenin­gsturné? rms@eb.dk

Deres ubetinget bedst kendte nummer er landeplage­n/ ørehaenger­en ’Bonsoir Madame’, som de gennem de seneste mange år har spillet rundt om i landet til utallige koncerter, festivaler og byfester. Men snart er det sidste chance, hvis man skal opleve bandet, før de siger ’Au revoir Madame’ og parkerer tour-bussen i garagen.

– Nu har vi haft 28 år i den manege, så nu må det vaere tid til nye eventyr, siger bandets frontmand, Anders Blichfeldt, til Ekstra Bladet.

Gået glip af meget

Bandet har gennem naesten tre årtier vaeret et af landets flittigst turnerende bands, og det har ikke vaeret uden omkostning­er for familie og venner, som de fem medlemmer – Pete Repete, Asger Steenholdt, Anders Blichfeldt, Morten ’Jay’ og Jens Fredslund – nu i fremtiden håber på, at der bliver bedre tid til at prioritere.

– Igennem de seneste 28 år er der jo rigtig mange familiefød­selsdage, bryllupper og jeg ved ikke hvad, som man er gået glip af. De seneste år

har der stille og roligt for mit vedkommend­e vist sig et behov for at vaere mere sammen med familie, venner og mine naermeste, forklarer Anders Blichfeldt.

– Var det dig, der tog beslutning­en?

– Ja, det kan man måske godt sige. Jeg har i hvert fald maerket et stort behov for

det, og så har vi snakket om det. Der er selvfølgel­ig nogle i bandet, der mere end andre har haft jahatten på i forhold til beslutning­en, men der er ikke noget drama. Det er, som det er, og der er ingen i bandet, der er sure på hinanden, siger Blichfeldt og tilføjer, at fokus nu først og fremmest er på at give deres fans den bedst mulige afskedstur­né naeste år:

– Nu giver vi den en ordentlig skalle til afskedstur­néen i 2018 og får sagt farvel med manér. Vi glaeder os til at give publikum alt, hvad vi har i os en sidste gang, og sige

tak for denne gang med fuld skrald.

– Vi kommer måske til at spille sammen igen på et tidspunkt. Nu må vi se. Jeg vil ikke udelukke det, men det vil tiden vise. Måske kommer vi til at spille en enkelt koncert ved festlige lejlighede­r, men de store turneer er det slut med.

Holder kontakten

Anders Blichfeldt understreg­er, at det dog ikke er slut for bandmedlem­merne med at ses privat, blot fordi

de nu fremover ikke skal tilbringe time efter time i backstage-rum, på scenen og på landevejen.

– Vi har stadig et venskabeli­gt forhold indbyrdes og er meget involvered­e i hinandens liv på kryds og tvaers, så vi holder selvfølgel­ig kontakten. De 28 år i en tour-bus har skabt taette venskaber mellem os og vores familier. Vi vil stadig mødes og jamme en gang imellem, for musikken vil altid vaere vigtig for os alle, lyder det fra Anders Blichfeldt.

Vi kommer måske til at spille sammen igen på et tidspunkt

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Big Fat Snake blev dannet i 1990. Bandet indspilled­e deres selvbetitl­ede debutalbum på blot én enkelt aften i studiet. Indtil 2008 var guitarist og sangskrive­r Peter Viskinde med i bandet.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Big Fat Snake blev dannet i 1990. Bandet indspilled­e deres selvbetitl­ede debutalbum på blot én enkelt aften i studiet. Indtil 2008 var guitarist og sangskrive­r Peter Viskinde med i bandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark