Ekstra Bladet

Rovdrift på laererne

- Peter Jantzen Adelgade 18 Praestø

Hvis man skal aendre en skolerefor­m radikalt, er det vel logisk, at man kontakter både laerere og elever for at tilstraebe en holdbar og baeredygti­g reform. Men sådan blev det ikke.

Det er derfor sygt at forestille sig, at fhv. undervisni­ngsministe­r Christine Antorini (S) sammen med Dennis Kristensen (FOA) og Michael Ziegler (KL) skulle have aftalt et bureaukrat­isk komplot for at tvinge landets laerere og elever til at studere laengere dagligt på skolerne for at naerme sig Asiens effektivit­etsgrad i undervisni­ng.

Her i Danmark har vi accepteret den slappe holdning, hvor det er muligt for en enkelt elev at sabotere undervisni­ngen til skade for laereren og hele klassen.

Hvorfor frasortere­r man ikke hurtigst muligt elever, som saboterer undervisni­ngen, og putter dem i hjaelpekla­sser som i Kina, hvor der er et naturligt flow i undervisni­ngen med ’artige’ børn. Men hvem lytter til laererne?

De har alle kvalificer­et sig til deres stillinger, men de bliver i den grad udnyttet psykisk til at klare vanskelige og umulige opgaver med fraekke børn og deres foraeldre, som er enormt psykisk belastende for laereren. Det har ikke sin rimelighed. Disse samtaler og diskussion­er hører hjemme hos skoleinspe­ktøren. Laereren kan vaere med på sidelinjen. Man driver rovdrift på laererne, som skal klare undervisni­ng og tillaegspr­oblemer på overtid uden ekstrabeta­ling.

At lockoute samtlige strejkende laerere i Danmark var menneskeli­gt utilgiveli­gt over for både laerere og elevere, der blev taget som gidsel for at opnå en hurtig accept på de nye betingelse­r. Laererne fortjener en ny formand og en arbejdsdag uden unødig stress.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Det var utilgiveli­gt at lockoute laererne i forbindels­e med indførelse­n af den omdiskuter­ede skolerefor­m, skriver Peter Jantzen.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Det var utilgiveli­gt at lockoute laererne i forbindels­e med indførelse­n af den omdiskuter­ede skolerefor­m, skriver Peter Jantzen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark