Ekstra Bladet

JEGTRYKKER­ALLE SPILLERNEI­HÅNDEN

- JAN JENSEN jaje@eb.dk

Det har vaeret et turbulent år for DBU. Landsholde­t kom staerkt fra baghjul op kvalificer­ede sig til VM i Rusland. Kvinderne spillede en forrygende EM-slutrunde i sommer i Holland.

Og så har der ellers vaere masser af ballade. Først med herrerne og siden i forhandlin­gerne med kvinderne.

Og undervejs har DBU’s formand Jesper Møller og hans direktør Claus BrettonMey­er indkassere­t øretaever fra mange sider.

Over en kop kaffe og en ostemad gør Jesper Møller status. Wienerbrød­et sprang han over, selv om hans mor altid sagde, at der ikke kan blive for meget af en god dreng.

– Frygtede du i foråret, at VM ville glippe?

– Jeg frygter ikke sportslige resultater. Men vi skulle have slået Rumaenien ude. Det vendte mod Polen. Der blev Aage Hareide tryg ved sit hold. Det forplanted­e sig til spillerne. Jeg er imponeret af dem.

– Det kom efter at spillerne havde kritiseret jer. Flere sagde ligefrem, at det virkede, som

om DBU modarbejde­de landsholde­t.

– Vi er gode til at skille tingene af. Vi accepterer, at vi godt kan vaere uenige, men når kampen fløjtes i gang, så står vi sammen om at vinde. I medierne blev det beskrevet, som om vi naesten ikke ville hilse på hinanden. Men sådan var det slet ikke.

– Du kan godt gå i omklaednin­gsrummet?

– Jeg var i omklaednin­gsrummet i Montenegro, hvor jeg gav hånd til hver enkelt spiller og selvfølgel­ig i Irland. Jeg kan ikke altid genkende det, der står i pressen.

havde en fantastisk – Kvinderne slutrunde, og efterfølge­nde opstod der en maegtig ballade. Havde i forudset det?

– Nej, det kan man ikke altid.

– Kan du se, at I lavede nogle fejl undervejs?

– Vi laver altid fejl, når vi ikke kan lave løsninger. Men det er svaert at saette fingeren på et enkelt punkt. Det er rigtig traels, at vi ikke fik spillet to kampe i den periode. Det skal vi laere af og for alt i verden undgå en anden gang.

– Du blev kritiseret for ikke at vaere synlig, og det samme blev Bretton-Meyer, som endda tog på ferie i Marokko. Var det

gøre? rigtigt at

– I den sidste konflikt fik vi skaeldud for at sige noget. Den her gang har jeg fået skaeldud for ikke at sige noget. Det var en bevidst strategi, og da DIF og LO kom på banen, blev der underskrev­et en erklaering om, at vi ikke måtte kommentere tingene. Det er helt normalt i det miljø.

– Var det forkert, at BrettonMey­er tog på ferie midt i konflikten?

– Det synes jeg ikke, det var. Jeg går ud fra, at det var

– Hvad synes du om signalet?

– Det skal man altid taenke over. Mere vil jeg ikke sige om det, for så skriver du bare en artikel om, at jeg kritiserer den administre­rende direktør. Og det vil jeg ikke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark