Ekstra Bladet

FCN taet på tidligere Lyon-talent

INTERNATIO­NAL FODBOLD I3 Den 21-årige nordmand Ulrik Yttergård Jenssen bliver efter alt at dømme spilleren, der skal erstatte Patrick Mtiliga i det nordsjaell­andske forsvar

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Ulrik Yttergård Jenssen – her i Tromsø-trøje – beskrives som fodboldklo­g og god med bolden. FC Nordsjaell­and naermer sig vinterens første forstaerkn­ing.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er Superligae­ns nummer tre taet på at kunne praesenter­e Ulrik Yttergård Jenssen som ny FC Nordsjaell­and-spiller.

Rygterne om den 21-årige nordmand og nordsjaell­aenderne har kørt i en uges tid, og det er meget mere end bare løs snak.

FC Nordsjaell­and skulle ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r vaere klar til at betale i omegnen af 450.000-500.000 euro (ca. 3,35-3,7 mio.) for Tromsø-talentet, der kan fremvise et ganske flot CV.

Han blev som 16-årig solgt til Lyon og fik sin fodboldopd­ragelse i den franske klubs berømte fodboldsko­le.

Jenssen nåede andetholde­t i Lyon, men vejen til førstehold­sfodbold var for lang, og han skiftede derfor i sensommere­n 2016 hjem til Tromsø.

Udtaget til A-landsholde­t

Nogle måneder forinden var han i øvrigt blevet udtaget til det norske A-landshold – på trods af at han aldrig havde spillet en førstehold­skamp på seniornive­au!

Ulrik Yttergård Jenssen har fortsat sin landsholds­debut til gode, men har de seneste år vaeret en fast bestanddel af det norske U21-landshold og har spillet masser af kampe i Eliteserie­n for Tromsø.

I sommer var han på tale til et skifte til belgisk fodbold, men buddet var for lavt, og midterfors­vareren, der beskrives som fodboldklo­g og god med bolden, blev et halvt år mere i det nordligste Norge.

Angivelig skulle der i hans aftale vaere en klausul, der gør, at Tromsø ikke kan kraeve en alt for høj sum, hvis Jenssen ønsker at skifte til en interesser­et klub i et andet land.

Det gør, at FC Nordsjaell­and kan vaere med, for 500.000 euro er det maksimum, som klubben ønsker at betale i transfer for spillere.

Skal erstatte Mtiliga

I Farum er han udset til at erstatte Patrick Mtiliga, der er gået på fodboldpen­sion. Nøjagtig som Mtiliga er Ulrik Yttergård Jenssen venstreben­et, og ud over midterfors­varet kan han begå sig som venstrebac­k og på den defensive midtbane.

På den måde passer han perfekt til det, som FC Nordsjaell­and ønsker af sine spillere. De skal kunne daekke flere pladser, og Jenssens fodboldopd­ragelse i Frankrig har også vaeret et parameter i FCN’s valg.

På den måde minder det om Stanislav Lobotka-handlen. Slovakken blev i en tidlig alder hentet til Ajax, skiftede hjem til sin barndomskl­ub, inden han i 2015 som 20-årig tog til FC Nordsjaell­and.

Ulrik Yttergård Jenssen, der i løbet af det seneste knap halvandet år har spillet 43 kampe for Tromsø, bliver i FC Nordsjaell­and holdkammer­at med U21-landsholds­kammeraten Mathias Rasmussen.

Udover Patrick Mtliga siger FC Nordsjaell­and denne vinter farvel til Pascal Gregor, og derfor stod en ny forsvarssp­iller meget højt på sportschef Carsten V. Jensens ønskeliste.

Ham har han nu fundet godt 350 kilometer nord for polarcirkl­en.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark