Ekstra Bladet

Kaempe haeder til Eriksen

- OLIVER OKSTRØM, TIPSBLADET

For de fleste danske fodboldfan­s har det vaeret saerdeles svaert at komme uden om Christian Eriksen i 2017. Med en raekke mål og oplaeg gik han forrest i Danmarks kvalifikat­ion til VM. For Tottenham har han også leveret flotte indsatser, der blandt andet har kastet et mål mod selveste Real Madrid af sig.

Men det er ikke kun danskere, der har fået øjnene op for det teknisk staerke midtbanesp­iller. Det har et stort panel hos engelske The Guardian ligeledes. Her har 169 eksperter fra 63 lande sat sig sammen for at finde de 100 bedste spillere – og her finder vi Christian Eriksen som nummer 25.

Her bliver hans 15 assists i sidste saesons Premier League udpeget, hvor det endvidere blev til otte scoringer. Det har vaeret med til at skubbe Eriksen op på pladsen som nummer 25, hvor han sidste år endte lige udenfor de 100 bedste.

Hattrick

Saerligt hattricket i den sidste af de to playoff-kampe mod Irland om VM-billetten bliver fremhaevet som årsag til, at han nu ligger blandt de 25 bedste spillere i verden.

Bag Eriksen finder man spillere som Paul Pogba og Andres Iniesta på listen, mens top ti på listen endnu ikke er blevet afsløret. Lige foran finder man Liverpools Coutinho, der angiveligt fortsat er på ønskeliste­n i Barcelona.

I denne saeson har Eriksen spillet ni landskampe for Danmark, hvor det er blevet til ni scoringer. For klubholdet, Tottenham, har han spillet 22 kampe i alle turneringe­r med seks mål til følge for den danske midtbanepr­ofil. Engelske The Guardian har samlet 169 eksperter, som peger på, at Eriksen er nummer 25 over de bedste spillere i verden.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark