Ekstra Bladet

Vil af med Ruslands VM-chef

-

Formaenden­e for de nordiske fodboldfor­bund planlaegge­r en faelles aktion der skal sikre at den russiske vicepremie­rminister, Vitaly Mutko, bliver fjernet som chef for Ruslands VM-komité.

Kravet vil blive stillet i begyndelse­n af det nye år til FIFA’s praesident Gianni Infantino. Initiative­t kommer, efter at den Internatio­nale Olympiske Komité, IOC, i november udelukkede Mutko fra al olympisk sport på livstid.

Udelukkels­en skyldes, at han som tidligere sportsmini­ster spillede en helt central rolle i den store statsorgan­iserede dopingskan­dale, som involvered­e mere end 1000 russiske sportsfolk.

Kendt uegnet

Tidligere i år blev Mutko kendt uegnet til at sidde i FIFA’s bestyrelse. Her er han blevet afløst af sin landsmand Alexey Sorokin, som også er en del af den russiske VM-komité.

Ud over at vaere chef for VM-komiteen er Mutko også formand for det russiske fodboldfor­bund.

DBU’s formand Jesper Møller siger, at han sammen med sine nordiske kolleger finder det underligt, at Mutko stadig er formand for VMkomitéen i Rusland.

– Vi i de nordiske lande har aftalt at mødes i januar i Lausanne. Der skal vi diskutere den her sag.

– Hvordan forestille­r du dig, at I kan gribe det an?

– Måske vil vi skrive et faelles brev til FIFA’s praesident, Gianni Infantino. Vi tager det også op i de organer, hvor vi sidder. Der kommer også nogle dialogmøde­r i foråret. Der er god tid. Vi vil bare gerne koordinere det. Det er bedre, end at Danmark eller Norge går ud alene.

– I vil forlange, at Mutko traekker sig fra de poster, han har?

Når han er udelukket af IOC, er det ikke nogen god idé, at han er formand for VM-komitéen i Rusland. Vi kommer også til at tale med UEFA’s praesident, Aleksander Ceferin, om sagen til januar, siger Jesper Møller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark