Ekstra Bladet

Verdens mildeste dom

. LANDSHOLDE­T DBU’s Fodboldens Etiske Råd har diskuteret ’store patter’ til bunds og appellerer nu til landsholde­t om også at tage en diskussion

- JONAS RYEFELT jry@eb.dk

Efter sejren over Irland fejrede landsholde­t triumfen med et kampråb, som er blevet genstand for stor debat. STORE PATTER!

Sådan lød det, da det danske landshold havde kvalificer­et sig til VM (og sikkert efter mange andre fodboldkam­pe), og det har skabt stor debat. For kan man tillade sig det, eller er det for nedladende?

Det har DBU’s Fodboldens Etiske Råd diskuteret til bunds i dag, og de er nu kommet frem til en konklusion.

De opfordrer spillerne til at se kigge på deres egne spilleregl­er (Code of Conduct) og tage en diskussion om dette. Men mere vil de ikke gøre.

Det fortaeller formand for rådet, Per Larsen, til Ekstra Bladet.

– Det er ikke foreneligt med rollen som rollemodel, men vi kommer ikke til at vaere fordømmend­e og svinge den store etiske fane. Vi er ikke oppe i den etiske himmel, så vi reagerer ikke voldsomt.

– Men der er nogle, der er blevet stødt, og vi har prøvet at finde substansen. Vi henstiller til, at de tager en drøftelse, for de er rollemodel­ler, og de skal vaere bevidste om, at de er det. De skal tage et Kvindeland­sholdets Sanne Troelsgaar­d fortaeller, at hun ikke bliver stødt over herrernes 'store patter'-råb.

– Hvad har I bidraget med, synes du?

– Vi kan henstille til, at den ene eller anden sag tages op, men det synes vi ikke, at der er grundlag for her.

Formanden har også konstatere­t, at råbet bliver brugt i børne- og ungdomsreg­i, og det mener han understøtt­er pointen om, at spillerne er

Vi henstiller til, at de tager en drøftelse, for de er rollemodel­ler

rollemodel­ler.

Derudover vil det etiske råd ikke tage stilling til, om det er lovligt eller ulovligt med det pågaeldend­e råb.

På første punkt af DBU’s regelsaet for god opførsel står der følgende:

– Vi arbejder for mangfoldig­hed og tolerance. Derfor har vi nul-tolerance over for diskrimina­tion i enhver form – heriblandt race, køn, seksualite­t m.m.

Regelsaett­et gaelder for alle ansatte og ambassadør­er tilknyttet Dansk Boldspil-Union, lyder det.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark