Ekstra Bladet

Bliver ikke stødt

-

Kvindeland­sholdets Sanne Troelsgaar­d ser intet galt i, at herrelands­holdets kampråb efter en sejr bliver afsluttet med ordene ’store patter’.

Hun mener ligefrem, det kunne vaere sjovt, hvis kvindeland­sholdet tog ved laere af herrerne.

– Det kunne vaere ret fedt, hvis vi råbte noget lignende, ikke? Men nej, det gør vi ikke. Vi er meget kedelige på det punkt. Så det kan godt vaere, vi skal ud og have fundet noget inspiratio­n, nu når de råber deres, griner hun.

Det er bare fedt

Efter en vellykket VM-kvalifikat­ion delte herrelands­holdet en video af holdets sejrsråb fra omklaednin­gsrummet på det sociale medie Twitter.

– Den video, der er lagt op, er ikke noget, der rører mig. Nu kan jeg kun udtale mig på mine egne vegne, men det er ikke noget, jeg overhovede­t bliver stødt over.

– Jeg synes, det er en god måde at fejre en kollektiv sejr på. Så at de råber det, synes jeg bare er fedt.

Sejrsråbet er, efter videoen blev offentligg­jort, blevet kritiseret fra flere sider, blandt andre af foreningen Everyday Sexism Project Danmark.

Men Troelsgaar­d mener ikke, at det er sexistisk, når herrerne råber ’store patter’. Andre ting finder hun mere alvorlige end et sejrsråb.

– Når folk har ment, vi skulle spille i mindre shorts og trøjer, har vi reageret. Vi spiller i normalt fodboldtøj som alle andre. Så hvis nogen foreslog, at vi skulle spille i bikini, eller i tøj som volleyball­spillerne spiller i, så ville vi reagere.

Bander og svovler

Hun fortaeller desuden, at det at råbe kontrovers­ielle ting er en del af fodbold, og at hun ikke selv holder sig tilbage med skaeldsord­ene, når bolden ruller på grønsvaere­n.

– Under en kamp, hvor følelserne sidder uden på tøjet, der råber jeg også mange skaeldsord. Hvis alt det, jeg råber, det skulle behandles, så kunne jeg da sidde på anklagebae­nken efter hver halvleg, siger den 29-årige midtbanesp­iller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark