Ekstra Bladet

VIDEO KAN VAERE NØG

NYT SPOR I STENKASTER-SAGEN: Center Kiosk i Tarup på Fyn har muligvis solgt snus til den eftersøgte stenkaster. De har afleveret en overvågnin­gsvideo til politiet

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG FOTO: ANTHON UNGER trs@eb.dk

Indkøbsvog­ne pisker ind gennem svingdøren i det lille Tarup Center taet på Odense.

Det første stoppested for mange af de julehandle­nde er kiosken.

– Har du hørt, at de nu har fundet dna fra gerningsma­nden, spørger en aeldre dame ejeren af Tarup Center Kiosk i Tarup Centeret.

Den lille forstad er lige nu et af de varmeste spor, som Fyns Politi har i sagen om de mange stenkast fra motorvejsb­roer.

Netop det dna-spor kan 44årige Quasim Ahmad, ejer Center Kiosk, muligvis hjaelpe politiet med.

– Jeg saelger den snus, som Fyns Politi har eftersøgt. Vi er nogle af de få, som saelger netop det maerke snus, siger Quasim Ahmad, der har drevet kiosken i 19 år sammen med sin bror.

Overvågnin­gsvideo

Først taenkte han ikke over det, da politiet en dag kom forbi og spurgte til den snus, han saelger. Men meget har aendret sig de sidste dage i Tarup.

– Det er ikke så lang tid siden, at politiet kom forbi. Jeg saelger snus til mange af mine kunder. Men politiet spurgte efter nogle specifikke ting som for eksempel dato og maerke, forklarer Quasim Ahmad.

Butikken fyldes hurtigt af ivrige kunder, der skal købe lotto, cigaretter og lige høre til sagen om stenkaster­en, inden juletraeet skal taemmes i weekenden.

– Vi har afleveret alt vores materiale til politiet for at hjaelpe dem med efterforsk­ningen. Vi håber bare, at de finder gerningsma­nden, siger han.

Hele kiosken er overvåget af kameraer, som både filmer folk ved kassen og på vej ind i butikken. I alt haenger der fem kameraer og filmer i åbningstid­en.

– Jeg troede ikke, at det var muligt at finde personen på overvågnin­gen. Men politiets oplysninge­r gjorde, at vi kunne søge i systemet og finde frem til en bestemt dato på vores overvågnin­gsvideo.

– På videoen kunne man tydeligt se en person, men jeg vil ikke sige noget om, hvem det kan vaere. Politiet kunne i hvert fald godt bruge billederne til noget, forklarer kioskejere­n.

Signalemen­t

Men han vil gerne fortaelle, hvem der normalt køber den type snus, som politiet har efterspurg­t.

– Det er oftest unge mennesker, som køber netop det maerke snus. Hvis politiet kan bruges vores overvågnin­gsbilleder til noget, så har de et godt signalemen­t af personen, fordi det er tydelige billeder, forklarer Quasim Ahmad.

Den 44-årige kioskejer har selv set videoen, men han vil

Sikker sag

Vicepoliti­inspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi har tidligere udtalt, at man er fuldstaend­ig sikker på, at det er en af gerningsma­endene, der har efterladt dåsen med snus på motorvejsb­roen 9. september.

– Det er vores helt klare opfattelse, at en af gerningsma­endene har stået på broen og taget snus. Det har noget at gøre med den måde, som dåsen er fundet på, og omstaendig­hederne, har vicepoliti­inspektøre­n tidligere forklaret til Ekstra Bladet.

Fyns Politi har sikret sig gode dna-spor fra snusdåsen, og nu vil de gerne høre fra borgere og snus-saelgere, der kender nogen, der bruger snus af det saerlige maerke Ink Strong Original.

– Vores teori, som vi arbejder ud fra lige nu, er, at den person, der har tabt pakken med snustobak, har holdt øje med bilerne, mens den anden dna-profil har kastet stenen, siger han.

Det er vores helt klare opfattelse, at en af gerningsma­endene har stået på broen og taget snus

 ??  ??
 ??  ?? Center Kiosk saelger snusen Ink Strong Original, som politiet saetter i forbindels­e med den person, som mistaenkes for de mange stenkast på Fyn.
Center Kiosk saelger snusen Ink Strong Original, som politiet saetter i forbindels­e med den person, som mistaenkes for de mange stenkast på Fyn.
 ??  ?? Tarup Center Kiosk i Tarup har både et overvågnin­gskamera ved indgangen og ved kassen. Videoerne kan muligvis hjaelpe politiet til at finde den fynske stenkaster.
Tarup Center Kiosk i Tarup har både et overvågnin­gskamera ved indgangen og ved kassen. Videoerne kan muligvis hjaelpe politiet til at finde den fynske stenkaster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark