Ekstra Bladet

Eksperter: Gerningsma­nd har psykopatis­ke traek

- CAROLINE CLANTE

De mange stenkast fra fynske motorvejsb­roer har ikke karakter af drengestre­ger.

Det er derimod helt bevidst og planlagt, mener tidligere drabschef i Københavns Politi Ove Dahl og tidligere souschef i Rejseholde­ts drabsafdel­ing Kurt Kragh.

De kender ikke detaljerne i den konkrete efterforsk­ning, men ud fra deres mangeårige erfaring vurderer de, at man leder efter en person, der enten bliver drevet af spaending eller vrede.

– Personen har uden tvivl psykopatis­ke karaktertr­aek. Det har en gerningsma­nd, hvis han fortsaette­r sine forbrydels­er på trods af, at personer kommer alvorligt til skade. Og i dette tilfaelde er en kvinde blevet draebt, og alligevel er stenkasten­e fortsat, siger Kurt Kragh.

Muligt motiv

– Det flytter fokus for politiet, så de leder nok ikke efter unge drenge, men det kan sagtens vaere nogle aeldre. Også fordi der er en del planlaegni­ng bag. Det er jo ikke småsten, der er blevet kastet ned, siger han.

Både Ove Dahl og Kurt Kragh mener, at der er to motiver, som politiet skal se på i forbindels­e med jagten på gerningsma­nden.

– Det ene motiv kunne vaere spaending. Jeg synes, at sagen har karakter af en forbryder, som er meget lig en serie-brandstift­er. En, der får et kick af at vaere i naerheden af politi og udrykning. En, der måske står derfra i mørket og holder øje – eller flygter og kommer til-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark