Ekstra Bladet

Ditte Okman Jeg tog fejl – Jokke er slet ikke stiv

Ditte Okman er i gang med at revidere sit syn på prins Joachim forud for den kommende TV2-dokumentar om prinsen

-

For et par år siden var jeg til en fest. I baren stod en dame med topmave og bestilte en drink uden alkohol.

– Nå, hvornår skal du føde, spurgte jeg.

– Jeg er ikke gravid. Jeg ser bare sådan ud, svarede hun.

Siden har vi sikkert begge forsøgt at fortraenge oplevelsen – indtil jeg i denne uge kunne laese, at der i juledagene vil blive vist en dokumentar på TV2 om prins Joachim.

’Den anden prins’, hedder den sjovt nok, og i teaseren for portraette­t ser vi en stiv prins Joachim forklare, at han faktisk slet ikke er så stiv, som vi alle går og tror.

Det er selvfølgel­ig bare os, der tager fejl!

Og sådan plejer det jo gerne at vaere med prins Joachim – altid de andre, der tager fejl.

Dårlig kommunikat­ion

For at tage et par udmeldinge­r frisk fra hukommelse­n var Joachim meget fortørnet over opmaerksom­heden om faderens demens.

– Det er jo ikke os, der udbasunere­r det, men pressen, vrissede han.

Nu ved jeg ikke, hvor sygt dårlig kommunikat­ionen er mellem ’den anden prins’ og presseafde­lingen på Amalienbor­g, men hvis den anden prins havde ulejliget sig med et besøg på www.kongehuset.dk, ville han vide, at det sådan set ikke var pressen, der ’udbasunere­de’ noget som helst – men hans egen mor, der sendte en officiel pressemedd­elelse ud om den triste nyhed.

Eller i sidste måned, da Joachim himlede ’fake news’, fordi offentligh­eden bliver ved med at haenge sig i Frederiks tale til mor og fars sølvbryllu­psdag og spekulerer i, hvorvidt prinserne blev slået af Henrik.

Vi husker alle ordene: ’Papa, man siger, at den man elsker, tugter man. Vi tvivlede aldrig på din kaerlighed. Til tider var den måske lidt overvaelde­nde …’.

Kluntet formulerin­g

Hvis vi alle i nu 25 år har taget så utrolig meget fejl af kronprinse­ns budskab, hvorfor fanden afviser han det så ikke i sin biografi ’Under bjaelken’?

Tvaertimod omtaler Frederik efterdønni­ngerne på talen som overrasken­de – og raesonnere­r, at det måske handler om, at det var første gang, pøblen kom indenfor.

Ikke ét eneste ord om, at han – og den anden prins – aldrig blev Prins Joachim – her ved et besøg i oktober på Svanemølle­ns Kasernes Veterancen­ter i København.

Han er slet ikke arrogant – han opfører sig bare sådan

slået, og det hele var én stor misforståe­lse forårsaget af en kluntet formulerin­g.

Men endnu mere interessan­t: Hvis det hele bare er fake news, som Joachim påstår, hvorfor fanden har prins Henrik så selv bekraeftet volden i sin egen bog ’Enegaenger’ fra 2010?

I BT kunne man samme år laese overskrift­en: ’Raser over lussing-glad prins Henrik’.

En overskrift, der daekkede over en forarget Lisbeth Zornig, der forbandend­e prinsens udtalelser om, at ’hvis man giver nogen en lussing, så er det glemt tre minutter senere’, ligesom avisen kunne citere prinsen for i bogen at skrive, ’at han sjaeldent brugte korporlig afstraffel­se over for Frederik og Joachim, men at

de har fået en meget streng opdragelse’.

Så vidt jeg jeg er orienteret, betyder ’sjaeldent’ ikke ’aldrig’.

Prins Henrik siger med andre ord, at han slog prinserne – bare ikke specielt tit.

Vi har misforståe­t det hele

Hvorvidt Henrik lyver, eller Joachim har en dårlig hukommelse, det skal jeg ikke vurdere.

Men en god bekendt, som har vaeret på pressetur med den anden prins, vurderer til gengaeld:

– Joachim er alvidende, ganske sjov, profession­el, venlig og skarp. Han var forrygende. Når han var på arbejde (ude og se på projekter og den slags), var han prins og virkelig god til at møde folk, men om aftenen var det meget

afslappet, og vi sad og hyggede og fik et par drinks og spillede kort. Og i modsaetnin­g til andre i familien svarer han altid på spørgsmål, når han er ude til officielle arrangemen­ter.

Hvor er det dog bare aergerlig, at vi alle sammen har misforståe­t det hele.

Han er nemlig slet ikke gravid, han ser bare sådan ud. Han er slet ikke arrogant – han opfører sig bare sådan. Han er slet ikke en stivstikke­r – han lyder bare sådan, når han ikke glider af, når en studentiko­s journalist titulerer ham ’du’ i stedet for ’De’, men i stedet udstiller sig selv som – ja – stivstikke­r.

’Den anden prins’ vises på TV2 onsdag kl. 20.

 ?? FOTO: /RITZAU/STINE BIDSTRUP ?? En misforståe­t prins
FOTO: /RITZAU/STINE BIDSTRUP En misforståe­t prins
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark