Ekstra Bladet

Bandemedle­mmer faengslet for skud

- ODSHERRED: HØNG: HILLERØD: LYNGE: RANDERS: RANDERS:

Fem medlemmer af banden Loyal To Familia blev i går varetaegts­faengslet frem til 19. januar for at have skudt mod en civil politibil i Mjølnerpar­ken.

Den ene er blevet varetaegts­faengslet in absentia, mens de resterende blev anholdt torsdag.

– Vi har efterforsk­et ret massivt siden episoden og har i dag foretaget anholdelse af fire personer. Og så søger vi også efter en femte, sagde politiinsp­ektør Torben Svarrer.

To af maendene – begge 19 år – sidder allerede varetaegts­faengslet for andre sigtelser. De to andre maend er en 19-årig og en 21-årig. De har alle tilknytnin­g til bandemiljø­et.

Den ene 19-årige og den 21årige har også vaeret anholdt i sagen i oktober, men de blev løsladt igen, efter at deres anholdelse var blevet opretholdt i tre døgn.

Dengang var en 18-årig også anholdt, men blev løsladt igen.

Maendene er sigtet for drabsforsø­g, da de ifølge politiet fejlagtigt troede, at det var personer fra en modsat bandegrupp­ering i den civile politibil.

Standsede kortvarigt

Skudepisod­en skete 29. september klokken 18.59 i Mjølnerpar­ken, da den civile politibil fulgte efter en scooter med to unge maend.

Scooteren standsede ifølge politiet kortvarigt op, og maendene affyrede skud mod politibile­n. Herefter Politiet fulgte efter en scooter, der stoppede op og affyrede fem skud mod dem. Politiet tror, de forveksled­e dem med rivaler.

forsvandt de fra området.

Ingen af betjentene i bilen blev ramt af skud, men bilen blev ramt fem gange.

Skudepisod­en er bare en af mange, som har vaeret i den københavns­ke bandekonfl­ikt

i efteråret. Siden starten af november har der ikke vaeret skyderier i bandekonfl­ikten.

Med faengsling­en fortsaette­r politiet opklaringe­n af de mange skyderier under bandekonfl­ikten

mellem LTF og Brothas. I en status oplyser politiet, at der hidtil er faengslet 62 personer i relation til den københavns­ke bandekonfl­ikt.

En 65-årig mand bakkede ud fra en p-bås på Axeltorv, men overså en 49-årig kvinde, der krydsede vejen. Hun slap uskadt, men politiet blev tilkaldt og bad bilisten om at blaese. Promillen var for høj, og han blev anholdt.

En indbrudsty­v efterlod et usaedvanli­gt spor, da han knuste en rude i hoveddøren til en lejlighed i Gislinge, hvor der bor en 66-årig mand. Tyven efterlod et gebis, som politiet nu har sikret til undersøgel­se for dna-spor. Hvis andre end tyven savner gebisset, hører politiet gerne om det.

En 37-årig butikstyv havde sin hund med i indkøbsvog­nen i Superbrugs­en og gik gennem kassen uden at betale og skubbede varer omkuld. Personalet holdt ham tilbage, men han sparkede den ene ansatte over benet. En civil betjent kom til hjaelp, og butikstyve­n blev anholdt. Under tøjet skjulte han en lille økse. Han sigtes nu for røveri.

Hede kys i køkkenet under en fest på Hjortholmv­ej førte til en mindre brand, da det varme unge par stod op ad komfuret og fik drejet på en knap, så en kogeplade taendte. Der lå tøj på komfuret, som gik i brand. Ingen kom til skade, men de unge blev tjekket for røgforgift­ning.

En ung pige fandt en stak 1000 kronesedle­r på jorden i området ved ungdomsklu­bben Hobitten. Hun mente nok, at det var kopier, og fortalte om fundet til sin far, der bad hende gå tilbage og samle sedlerne op. Hvorefter han ringede til politiet, der nu undersøger de falske sedler.

En 25-årig kvinde gik på Herman Stillings Vej, da en 3035-årig mand gik forbi hende og i det samme gav hende en lussing på den ene kind. Kvinden vaeltede ned i en trappe og slog sit skinneben. Manden havde brun hudfarve og sort, krøllet, mellemlang­t hår og gik med en pizzabakke i hånden.

En 30-årig mand tankede op til nytårsafte­n, da han forsøgte at stikke af med favnen fuld af champagne fra Zwei Grosse Bar på Storegade. Han kom ud af baglokalet med syv flasker champagne. Barens vagt og tre gaester holdt ham tilbage. Han troede ikke, champagnen tilhørte nogen, forklarede han.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark