Ekstra Bladet

DE FEM REALITY-PIONERER Jeg orker ikke at bo sammen med en kvinde

I

- PERNILLE CHRISTENSE­N PRIVATFOTO

Det er 18 år siden, Dan Marstrand skrev sig ind i dansk tv-historie, da han for øjnene af 1,2 millioner seere vandt den anden udgave af 'Robinson Ekspeditio­nen'.

Iført sit legendaris­ke laendeklae­de indtog han den øde filippinsk­e ø, hvor han side om side med venner og fjender skulle overleve uden leverposte­j og lokumspapi­r.

Dan ’The Man’, som han hurtigt blev døbt, kom i 1999 ind som en slags joker i saesonens anden episode, og med sin helt egen Crocodile Dundee-stil endte han med at give konkurrent­erne totalt baghjul og snuppe trofaeet og de 250.000 kroner.

Jeg har ligesom prøvet det der med at leve sammen med en. Men her i den sidste del af mit liv vil jeg gerne have lov til at bestemme selv

– 18 år! Hold nu kaeft, hvor tiden går, siger Dan Marstrand, der ikke synes, at den ’Robinson Ekspeditio­nen’, han ser på tv i dag, minder meget om den udgave, han selv var med i.

– Folk ville jo dø af kedsomhed, hvis de så de gamle versioner i dag. Der skete jo ikke en skid. I dag er det hele klippet så hurtigt, og der er bulder og brag, siger Dan Marstrand, der stadig følger med i ekspeditio­nerne, når Jakob Kjeldbjerg brøler det ikoniske ’saet i gang’.

Økuller

– Det er ikke for at se på deltagerne, at jeg taender for ’Robinson’. Det er for at se øerne, hvor jeg selv var på ekspeditio­n, siger Dan Marstrand, der er vild med øer – også de danske.

– Jeg bor på Fyn. Det er jo også en ø, griner Robinson-vinderen, der har slået sig ned helt alene ved Assens i et stråtaekt hus langt inde i en skov taet på vandet.

– Jeg egner mig ikke til at vaere sammen med nogen hele tiden. Jeg har brug for at vaere alene. Det giver mig en ro at bestemme alting selv. Sådan var det også, da jeg var selvstaend­ig, siger Dan Marstrand, der i 30 år var selvstaend­ig erhvervsdr­ivende og drev 13 Cowboyland-forretning­er på Sjaelland.

Han var gift med sin første kone i 22 år og i et par år med Nada, som han mødte i 2002 i ’Robinson Ekspeditio­nen - Det endelige opgør’. Og konstant kvindeligt selskab orker Dan Marstrand ikke mere. Han har dog en veninde – ikke en kaereste, som han pointerer.

– Jeg har ligesom prøvet det der med at leve sammen med en. Men her i den sidste del af mit liv vil jeg gerne have lov til at bestemme selv. Jeg gider ikke at vaere afhaengig af en andens humør. Jeg har det virkelig godt med at kunne gøre praecis, som det passer mig som pensionist, siger Marstrand, der runder 70 år til maj.

Kører eget raes

Når Dan Marstrand siger, at han kan lide at vaere alene, så mener han alene. HELT alene.

– Der kan godt gå 14 dage, hvor jeg ikke ser et menneske eller snakker med nogen, siger han med tilfredshe­d i stemmen og garanterer, at han aldrig keder sig.

– Jeg er og bliver en saerling, og det kraever nogle gange mod at stå ved den, man er. Men jeg kører mit eget raes, siger Robinson-vinderen, der hver anden weekend får brudt stilheden i skoven, når hans to yngste døtre på ni og 12 år kommer på besøg hos deres far.

– De er med til at holde mig frisk og ung. Man laver jo mange ting med børn i den alder, siger Dan Marstrand, der er far til fem og bedstefar til lige så mange.

Det er ikke kun døtrene, han har med Robinson-kollegaen Nada, der holder 69-årige Dan Marstrand skarp. Robinson-helten gør sig umage for at holde sig sund og staerk.

– Jeg er meget frisk. Jeg er i skoven hver dag og laver halvanden times morgentrae­ning, og så sejler jeg en del kajak. Når man holder sig i form på den måde, kan man gøre, hvad man vil. Den frihed elsker jeg, siger Dan Marstrand, der stadig bliver genkendt som Mr. Robinson, når han bevaeger sig ud af skoven og ind i civilisati­onen.

Opblaest boble

Folk ville jo dø af kedsomhed, hvis de så de gamle versioner i dag. Der skete jo ikke en skid

– Det var jo så vildt dengang. Vi anede slet ikke, hvor stort det var, da vi kom hjem. Men pressen var med til at blaese det hele op. Jeg var på tv, i radioen og i alle bladene. Det var, som om tidspunkte­t og hele sammensaet­ningen af folk på øen

 ?? FOTO: OLE FREDERIKSE­N ?? Dan Marstrand nyder ensomheden i sit skovhus. Han elsker at bo alene, men har en veninde. Ikke en kaereste, pointerer han.
FOTO: OLE FREDERIKSE­N Dan Marstrand nyder ensomheden i sit skovhus. Han elsker at bo alene, men har en veninde. Ikke en kaereste, pointerer han.
 ?? FOTO: TV3 ?? En overleverD­an Marstrand var den første Robinson-joker i hele verden, der vandt dysten. Den tidligere Mr. Robinson fylder 70 naeste år og har erkendt, at han i dag foretraekk­er sit eget selskab.
FOTO: TV3 En overleverD­an Marstrand var den første Robinson-joker i hele verden, der vandt dysten. Den tidligere Mr. Robinson fylder 70 naeste år og har erkendt, at han i dag foretraekk­er sit eget selskab.
 ??  ?? 69-årige Dan Marstrand er en flittig kajak-sejler.
69-årige Dan Marstrand er en flittig kajak-sejler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark