Ekstra Bladet

Muslimen: Det er den sjoveste dag at arbejde på

-

Basharat Tariq er 30 år, har boet i Danmark i 20 år og arbejder som taxa-chauffør. Som muslim fejrer han ikke jul, og netop derfor har han valgt at arbejde juleaften:

– Det er den sjoveste dag at arbejde på. Der er altid en god stemning hos passagerer­ne, og de fortaeller mig altid, hvordan de har fejret jul.

– Jeg holder jo ikke jul, men jeg synes det er hyggeligt at køre folk ud til deres familie, og det er altid en fornøjelse for mig.

Nok giver det mere i kassen, at køre juleaften, men det betyder ikke så meget for Basharat Tariq, der bare gerne vaere med til at gøre en forskel for de danskere, der har brug for et lift ud til familien:

– Jeg er jo en del af det danske samfund, og jeg er meget multikultu­rel, så jeg følger meget med og har respekt for alle religioner og traditione­r, så selv julen har en stor betydning for mig.

– Kan du godt vaere aergerlig over, at du ikke fejrer jul?

– Hvis jeg kunne, ville jeg virkelig gerne deltage i en julemiddag, så jeg kan se, hvad man gør, og hvordan traditione­rne er. Så ville jeg bare gerne vaere til at spise risalamand­e, finde mandlen og få en gave – det, synes jeg, er den sjoveste ting ved julen.

Jeg holder jo ikke jul, men jeg synes, det er hyggeligt at køre folk ud til deres familie

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark